מה אוכלים היום?

מתכון לפאי בטטה נימוח וטעים עם טריק למילוי קליל ואוורירי

הבעיה המרכזית בפאי בטטה שלעתים המילוי שלו כל כך כבד ודחוס שקשה לאכול ממנו יותר ממשולש אחד. אז הנה, פתרנו את זה: מתכון לפאי במילוי בטטה נימוח, קליל ואוורירי הודות לאבקת האפייה שבתוכו (מתכונים, אוכל)

פאי בטטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 קלתית בצק פריך מוכנה (לא אפויה) <a href="https://www.kikar.co.il/379840.html">לחצו למתכון</a>
  • 3 בטטות בינונית, מקולפות
  • 75 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 1 כפיות אגוז מוסקט טחון טרי
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כפית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפות חלב מרוכז

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבטטות בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 45 דקות, עד שהבטטות רכות. מוציאים אותן מהסיר, מסננים היטב ומועכים אותן לפירה בקערה גדולה.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים עם בצק הפאי תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

3. מוסיפים לפירה הבטטות את החמאה ומועכים יחד עד לאיחוד מלא. מוסיפים את הסוכר, אגוז המוסקט, הביצה ותמצית הווניל ומערבבים היטב יחד.

4. בכלי קטן, מערבבים את החלב המרוכז עם אבקת האפייה ויוצקים את התערובת לפירה הבטטות. מערבבים עד שמתקבלת תערובת קטיפתית וחלקה.

5. יוצקים את התערובת על הבצק, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 55 דקות, עד שהפאי משחים קלות בקצוות. מצננים לטמפרטורת החדר עד להגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר