פשטידת כרובית עם רוטב בשמל וטופ פריך
פשטידת כרובית עם רוטב בשמל וטופ פריך (צילום: Le Creuset on Unsplash)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • לציפוי:
  • 60 גרם חמאה
  • 1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
  • מלח
  • לרוטב הבשאמל:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • מלח ופלפל שחור
  • להרכבת הפשטידה:
  • 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שאלוט גדול, חתוך לקוביות
  • 1 שן שום גדולה, קצוצה
  • צרור קייל / תרד / מנגולד, קצוץ
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

אאא

1. מתחילים מהכנת הציפוי לפשטידה: במחבת על אש בינונית-גבוהה, ממיסים את החמאה במשך 2 דקות ואז מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום. מסירים מהאש, מפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים במלח.

2. הכנת רוטב הבשאמל: מחממים את שמן הזית בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להיווצרות עיסה סמיכה. מוסיפים את מיץ הלימון והחלב וטורפים הכל יחד בעזרת מטריפה ידנית, עד שהתערובת מתחילה לבעבע. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים תוך טריפה מתמדת במשך 10 דקות, עד שהרוטב סמיך (אם הרוטב "נדבק" לגב של כף ונוזל ממנו באיטיות - הוא מוכן). מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

3. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

4. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית עם 2 כפות שמן זית ומתבלים מעל במלח ופלפל שחור. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהם רכים. מוציאים מהתנור.

5. במקביל, במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה מחממים את 2 כפות שמן הזית שנותר, מוסיפים את השאלוט ומטגנים במשך 1-2 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את עלי הקייל / התרד / המנגולד הקצוצים ומטגנים עד שהם מתחילים להתכווץ. מעבירים את העלים לקערה גדולה ומערבבים עם פרחי הכרובית.

6. משמנים בשמן זית את החלק הפנימי של תבנית אפייה עמוקה (עם קיבולת של 2 ליטר), מוסיפים את הכרובית והעלים, יוצקים מעל את רוטב הבשאמל ואז מפזרים את הפרמזן המגוררת ומעליה את פירורי הלחם. מכסים את התבנית ואופים במשך 10 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים במשך 5 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.