מרק כתום עם בטטות ועדשים
מרק כתום עם בטטות ועדשים (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות בינונית
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. לאחר שחותכים את כל הירקות בגודל שווה, מחממים את השמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך 3 דקות על אש בינונית ואז מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד 2 דקות.

2. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והבטטות, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים על הכל מים בכמות שכפולה מגובה הירקות בסיר. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה.

3. כשהירקות רכים, מכבים את האש וטוחנים למרק במרקם קרמי. 

4. מוסיפים את העדשים ועד 2 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 30 דקות, עד שהעדשים נמסות לתוך המרק. מסירים מהאש ומגישים מיד עם לחם קלוי.