מה אוכלים היום?

מתכון למרק כתום עם בטטות, גזרים ועדשים

מורן פינטו עם מתכון בייסיק למרק מחמם ומנחם שללא ספק יתברג בטופ-טן שלכם החורף הזה. ובכלל, כל אחד צריך לדעת להכין מרק כתום ראוי - אז קדימה! מתכון למרק בטטות, גזרים ועדשים עם תיבול מעולה שכיף להספיג בו צנימים חמים (מתכונים, אוכל)

מרק כתום עם בטטות ועדשים (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות בינונית
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. לאחר שחותכים את כל הירקות בגודל שווה, מחממים את השמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך 3 דקות על אש בינונית ואז מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עוד 2 דקות.

2. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה והבטטות, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים על הכל מים בכמות שכפולה מגובה הירקות בסיר. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה.

3. כשהירקות רכים, מכבים את האש וטוחנים למרק במרקם קרמי.

4. מוסיפים את העדשים ועד 2 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 30 דקות, עד שהעדשים נמסות לתוך המרק. מסירים מהאש ומגישים מיד עם לחם קלוי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר