מתכון לריבת עגבניות שרי מתקתקה עם נגיעות לימון

חורף הוא זמן מצוין לריבות ועם רצון טוב, כל ירק יכול להפוך לריבה מדהימה - ממש כמו הריבה הזו. דמיינו לחם קלוי, גבינת ריקוטה טרייה או חמאה ומעל ריבה אדומה מתוקה עם חמיצות עדינה - ועכשיו פקחו עיניים וקדימה, מתחילים בהכנה (מתכונים, אוכל)

ריבת עגבניות שרי מתקתקה עם נגיעות לימון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי
  • 800 גרם סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • קמצוץ הל טחון
  • 1/2 לימון לא מקולף, שטוף היטב ופרוס דק

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, חורצים איקס בתחתית של כל עגבניית שרי.

2. מניחים בסיר את כל העגבניות, שופכים עליהן את הסוכר, מפזרים מעל את ההל ויוצקים את המים על הכל. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי-שעתיים תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל מרקם ריבה סמיך (השגיחו מקרוב על הריבה בזמן הבישול).

3. יוצקים את הריבה לצנצנת זכוכית מעוקרת, אוטמים היטב ושומרים במקרר בין שימוש לשימוש. השתדלו לא להשאיר את הריבה זמן רב מחוץ למקרר, כיוון שאז היא תתקלקל מהר יותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר