מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות בטטה לצד מטבל שום-שמיר מעולה

הידעתם? אמריקאים קוראים לבטטה "יאמ", ותכלס, השם הזה פשוט מדויק. היאמיז האלה, כלומר הבטטות, עובדות מדהים בכל וריאציה. מורן פינטו עם מתכון ללביבות בטטה לצד מטבל שום-שמיר מעולה שאפשר להכין חלבי או פרווה, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

לביבות בטטה לצד מטבל שום-שמיר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 3 בטטות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס שבבי בצל קראנצ'י
  • שמן לטיגון חצי עמוק

למטבל:

  • 1 קופסת גבינת שמנת / 1 כוס מיונז
  • 4 שיני שום, כתושות
  • צרור קטן של שמיר, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר כסף ומחממים את התנור ל-200 מעלות. דוקרים את הבטטות כמה פעמים בעזרת מזלג, מניחים אותן בתבנית ואופים בתנור (בקליפתן) עד שהן מתרככות, במשך כ-40 דקות.

2. כשהבטטות רכות, מעבירים אותן לקערה ומועכים אותן לפירה.

3. מוסיפים לקערת הפירה את הקמח, הביצים והבצל הקראנצ'י, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

4. במחבת על אש בינונית, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם, מניחים בתוכו תלולית של 2-3 כפיות מהתערובת לכל לביבה. מטגנים במשך 4 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה. מוציאים לנייר סופג.

5. מערבבים היטב את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הלביבות החמות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר