מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב שמנת עגבניות עם וודקה

כשאנחנו רוצים להרגיש שפים מדופלמים לרגע, אנחנו מוסיפים וודקה לרוטב של הפסטה. התוצאה? פסטה עטופה ברוטב שמנת עגבניות פיקנטי וסמיך עם מרקם סופר קרמי מופלא. מושלם כארוחה חורפית מפנקת ומהירת הכנה - תוך 30 דקות על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

פסטה ברוטב שמנת עגבניות עם וודקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 שאלוט, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1-2 כפיות שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 כוס וודקה (ניתן להחליף בציר ירקות / מים + אבקת מרק)
  • 3/4 כוס פסטו בזיליקום
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 450 גרם פסטה קצרה
  • 45 גרם חמאה מלוחה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה. כשהשמן חם, מוסיפים את השאלוט, השום והאורגנו. מטגנים במשך 5 דקות, עד שהשאלוט מתחיל להתקרמל.

2. מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את רסק העגבניות והצ'ילי הגרוס ומבשלים 4-5 דקות עד שהרוטב מסמיך.

3. מוסיפים את הוודקה, מערבבים, מבשלים 2 דקות ומוסיפים את הפסטו והשמנת. מתבלים במלח ופלפל שחור ונותנים לרוטב להמשיך להתבשל על אש נמוכה.

4. בינתיים, מביאים לרתיחה סיר גדול מלא במים מומלחים. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה - פחות דקה אחת, לדרגת עשייה "אל דנטה". מסננים את הפסטה אך שומרים בצד כוס אחת של מי הבישול.

5. מוסיפים את הפסטה למחבת עם הרוטב, 1/2 כוס מי בישול הפסטה ואת החמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הפרמזן והבזיליקום, מערבבים ומבשלים עוד 3-5 דקות. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת ממי בישול הפסטה. מסירים מהאש ומגישים מיד, עם גבינת פרמזן נוספת מגוררת מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר