פשטידת פתיתים עם גבינות ותרד
פשטידת פתיתים עם גבינות ותרד (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1/2 1 כוסות (250 גרם) פתיתים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים רותחים
  • 10 ענפי בצל ירוק, שלמים ונקיים בקצוות
  • 7 כפות שמן זית
  • 140 גרם (כ -4 כוסות) עלי בייבי תרד
  • 1 כוס (220 גרם) יוגורט יווני
  • 1 כוס (100 גרם) מוצרלה מגוררת גס - בחרו במוצרלה בעלת אחוזי לחות נמוכים
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פקורינו מגוררת דק
  • 1/3 כוס + 1 כף קמח, מנופה
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף שטוחה זרעי כוסברה טחונים
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום קרועים גס

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה את הפתיתים עם 1/2 כפית מלח והמים הרותחים. כשהכל מבעבע, מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מבשלים במשך 10 דקות, מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את ענפי הבצל הירוק בשלמותם ו-1/2 כף שמן ומטגנים במשך כ-4 דקות, עד לריכוך. מוציאים את הבצל לצלחת, מנמיכים לאש בינונית-גבוהה ואז מוסיפים למחבת 1/2 כף שמן ואת עלי התרד. מטגנים במשך כ-90 שניות, עד שהתרד מתכווץ ומוציאים אותו לקערה גדולה.

3. קוצצים גס את ענפי הבצל הירוק ומוסיפים 2/3 מהבצל הקצוץ לקערה עם התרד, וגם את הפתיתים המבושלים, היוגורט, המוצרלה, הפקורינו, הקמח, הביצים, השום, הכוסברה הטחונה, עלי הבזיליקום, 1/2 כפית מלח וקמצוץ נדיב של פלפל שחור. מערבבים הכל היטב.

4. מנגבים את המחבת עם נייר סופג, ואז יוצקים פנימה 5 כפות שמן ומחממים אותו על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את תערובת הפתיתים והגבינות ומיישרים את החלק העליון. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהקצוות זהובים, הפשטידה מתחילה להתייצב במרכז וניתן לנתק אותה בקלות מתחתית המחבת.

5. בעזרת מרית, מפרידים את הפשטידה מדפנות המחבת ומעבירים את המרית גם מתחת לפשטידה כדי לנתק אותה מהתחתית. בעדינות רבה הופכים את תכולת המחבת לצלחת גדולה. מחזירים את המחבת לכיריים ומחליקים לתוכה את הפשטידה בחזרה, כשהצד שהיה למעלה כעת למטה. מבשלים במשך 8 דקות על אש בינונית, מכבים את האש ומעבירים את הפשטידה למגש הגשה גדול.

6. בכלי קטן, מערבבים את הבצל הירוק הקצוץ שנותר עם כף השמן הנותרת ומעט עלי בזיליקום. מקשטים את הפשטידה בגבינת פקורינו או פרמזן מגוררת, מפזרים מעל את תערובת הבצל הירוק והבזיליקום ומגישים מיד, לצד רוטב הפלפלים האדיר הזה - לחצו כאן למתכון!