מה אוכלים היום?

מתכון ללחמעג'ון: פיתה ביתית עם בשר עסיסי מעל

ארמניה, לבנון, טורקיה, סוריה, ניגריה - חמש מדינות לפחות וכנראה יותר, רבות על הקרדיט למאפה הזה ויש להן סיבה טובה: מורן פינטו עם מתכון ללחמעג'ון שסוגר לכם פינה לארוחה משפחתית מושלמת בקלי קלות. פיתה ביתית רכה עם תערובת בשר טחון עסיסית מעל (מתכונים, אוכל)

לחמעג'ון (לחמה בעג'ין) - מאפה בשר מושלם (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 500 גרם קמח, מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית מלח

לתערובת הבשר:

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית סומק (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח, ומעבדים יחד במשך דקה. מוסיפים את המלח, לשים הכל יחד במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומכסים את הקערה. מניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר.

3. לאחר שהבצק תופח, מחלקים אותו ל-6 חתיכות בגודל שווה (אפשר לחלק ליותר חתיכות, אם רוצים מאפים אישיים יותר). בידיים משומנות, מעצבים כל חתיכה למלבן ארוך או פאי בצק עגול, כמו פיצה אישית.

4. מסדרים את חתיכות הבצק שעיצבנו בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליהן בנדיבות מתערובת הבשר.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב-שחום יפה (אופים בנגלות, בהתאם לגודל הפיתה שעיצבתם).

מגישים מיד, עם זילוף נדיב של טחינה מעל. אפשר להוסיף גם פרוסות של פלפל חריף ופטרוזיליה קצוצה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר