תוצרת בית

מתכון לעוגת שמן זית והדרים אוורירית וטעימה טעימה

כשאתם חושבים על עוגה, כנראה שהמושגים "פחות משעה" או "לא דורשת ציוד מיוחד" אינם עולים בראשכם, נכון? אך כנראה שדעתכם תשתנה לאחר שתנסו את עוגת שמן הזית המדהימה הזו (מתכונים, אוכל)

כמו להיכנס לפרדס: עוגת שמן זית והדרים מטריפה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • כוס אחת בתוספת 2 כפות (160 גרם) קמח לבן, מנופה
  • גרידה של לימון או תפוז אחד
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר מגורען
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1 ביצה גדולה במיוחד
  • 1 כוס (180 מ"ל) רוויון
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • אבקת סוכר, לפי הצורך
  • פירות יער טריים, להגשה - לא חובה

אופן ההכנה:

1. ממקמים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-160 מעלות. משמנים קלות תבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית מקציפים את הקמח, הגרידה, הסוכר, הסודה לשתיה והמלח.

3. בקערה אחרת, מקציפים את הביצה עם הרוויון ושמן הזית, עד לאיחוד.

4. יוצקים את תערובת הרוויון על תערובת הקמח ומערבבים עד שהן מתאחדות לחלוטין. מגרדים בעזרת מרית את הבלילה לתבנית המוכנה.

5. אופים עד שהעוגה מזהיבה, 30-35 דקות.

6. מצננים את העוגה בתבנית למשך 10 דקות. מעבירים סכין סביב קצה התבנית ואז הופכים אותה בעדינות על רשת התנור ושולפים בזהירות את נייר האפייה. נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין.

7. מפזרים מעל חלקה העליון של העוגה את אבקת הסוכר או מגישים ללא ומגישים עם הפירות הטריים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר