מרק תפוחי אדמה עם נקניקיות צ'וריסו וקייל
מרק תפוחי אדמה עם נקניקיות צ'וריסו וקייל (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 1 כף שמן זית
  • 300 גרם נקניקיות צ'וריסו (אפשר להשתמש בתחליף פרווה), פרוסות לעיגולים
  • 1 בצל צהוב, קצוץ
  • 6 שיני שום, קצוצות או מגורדות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1/4-1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה (רצוי מזן ראטה), מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 6-8 כוסות ציר עוף / ציר ירקות / מים + מעט אבקת מרק
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
  • מלח ופלפל שחור
  • 250 גרם עלי קייל, קצוצים גס
  • 1/4 כוס שמנת פרווה לבישול או קרם קוקוס מפחית שימורים

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר גדול ועמוק בעל תחתית כבדה (הכי מומלץ: סיר הולנדי מברזל יצוק), מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל והנקניקיות ומטגנים אותם יחד במשך 5-8 דקות, עד להשחמה טובה. 

2. מוסיפים את השום, הפפריקה והצ'ילי הגרוס ומטגנים יחד עוד 2 דקות, תוך ערבוב.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים אותם עד שהם נטמעים בבצל ובנקניקיות. 

4. יוצקים פנימה את מיץ הלימון ואת ציר העוף / ציר הירקות / מים עם מעט אבקת מרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית במשך 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. 

5. מוציאים מהסיר כוס אחת של תפוחי אדמה, טוחנים אותם בעזרת מוט בלנדר או מועך פירה ומחזירים אותם למרק. מוסיפים גם את הקייל ושמנת הפרווה / קרם הקוקוס ומבשלים במשך 10 דקות, עד שעלי הקייל מתכווצים. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד לחם טרי לטבילה.