פסח תשפ"א 2021

מתכון לפאי רועים: פשטידת בשר ובטטה אישית

בגרסה המקורית שלו, פאי רועים הוא ארוחה שלמה של עיקרית ותוספת, אך כאן הוא מגיע במנה קטנה ואישית שתוגש לכל סועד לצד המנה העיקרית (מתכונים לפסח, אוכל)

פאי רועים: פשטידת בשר ובטטה אישית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן
  • 4 בטטות, מקולפות
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ קינמון
  • 2 ביצים

לקישוט: שקדים פרוסים

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים במים את הבטטות עד שהן רכות, מסננים ומועכים אותן לפירה.

    2. מוסיפים לפירה הבטטות קמצוץ קינמון, כף שמן, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים היטב.

    3. בקערה נפרדת, מערבבים את הבשר עם השום הכתוש, כף שמן, מלח ופלפל שחור.

    4. בכל תבנית אישית, מניחים מתערובת הבשר כמות בגודל של קציצה ומרפדים איתה את התחתית. מניחים מעל מהבטטה ומיישרים את החלק העליון.

    5. מפזרים מעל כל פשטידה שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר