מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה שמתחסלות ברגע

אנחנו ממליצים מראש: הכפילו כמויות כי הנגלה הראשונה שתצא מהמחבת תתחסל מיד וחבל שלא יישאר לכם כלום. מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה פריכות וזהובות שמתאימות לכל שעה ביום (מתכונים, אוכל)

לביבות קישואים ותפוחי אדמה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 קישואים (רצוי זוקיני), מקולפים ומגוררים
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 תפוחי אדמה מזן ראטה, מקולפים ומגוררים
  • 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
  • 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן או גבינה צהובה, מגוררת
  • שמן (רצוי שמן זית) לטיגון

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקישואים במסננת, מפזרים מעל כפית מלח, מערבבים ונותנים להם להגיר נוזלים במשך 10 דקות. מנערים קלות את המסננת ולוחצים בעדינות על הקישואים כדי לוודא שכל הנוזלים נסחטו החוצה.

2. מעבירים את הקישואים לקערה גדולה, מערבבים אותם קלות בעזרת מזלג כדי שלא יהפכו לגוש אחד, מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצל הירוק, הביצה הטרופה, הקמח והפרמזן או הגבינה הצהובה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים הכל יחד.

3. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 1 כף שמן זית, יוצרים מהעיסה לביבות ומטגנים בכל פעם 2-3 לביבות. לאחר שהן זהובות היטב משני הצדדים, מוציאים אותן לנייר סופג, מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הנגלה הבאה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר