בוקר טוב

מתכון לטוסט עם ממרח גבינה ובירה - וולש ריירביט

כל אחד יכול להניח פרוסת גבינה על לחם, להוסיף קטשופ ולקבל טוסט, אבל אחרי שתנסו את הגרסה האנגלית, תתקשו לחזור אחורה: "וולש ריירביט" זה מנת טוסט אנגלית ידועה וממכרת. ההמלצה שלנו, כישראלים: רצוי להגיש עם המון ירקות טריים חתוכים בצד (מתכונים, אוכל)

וולש ריירביט. טוסט עם ממרח גבינה ובירה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4-8 פרוסות לחם איכותי

לממרח הגבינה:

  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח, מנופה
  • 1 כף אבקת חרדל
  • ½ כפית קאיין או פפריקה חריפה
  • 3/4 כוס בירה כהה חזקה, כמו 'גינס'
  • 2 כפות רוטב ברביקיו, רצוי מעושן או רוטב סויה
  • 450 גרם גבינת צ'דר, מגוררת

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים את החמאה ותוך כדי מערבבים פנימה את הקמח. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם במשך 3-5 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב וריחני מאוד.

2. מוסיפים את אבקת החרדל והקאיין או הפפריקה, מערבבים ויוצקים מעל את הבירה ורוטב הברביקיו או הסויה.

3. כשהתערובת אחידה, מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את הגבינה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ויוצקים את התערובת לכלי רחב (ואפילו שטוח) להתייצבות. אפשר להשתמש בממרח כשהוא מצטנן או להעבירו למקרר עד יום אחד.

4. מורחים את הממרח בנדיבות על פרוסות הלחם וקולים אותן יחד בתנור בחום של 200 מעלות במשך 2-4 דקות או בטוסטר (לא סוגרים אותו עד הסוף), עד שהממרח מבעבע ומזהיב ושולי הטוסט פריכים. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר