גלידה ביתית קלה להכנה עם 4 טעמים
גלידה ביתית קלה להכנה עם 4 טעמים (צילום: Kelsey Curtis on Unsplash)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • לגלידה:
  • 500 גרם גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • 5 כפות גדושות ריבת תותים איכותית (או כל פרי אחר), בטמפרטורת החדר
  • 5 כפות גדושות שוקולד צ'יפס, מומס
  • 5 כפות גדושות רוטב קרמל, מחומם מעט
  • 5 כפות גדושות פירורים גסים של עוגיות שוקולד

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה גדולה, מניחים את גבינת השמנת, הסוכר, השמנת החמוצה, תמצית הווניל והביצים ועם מיקסר ידני מעבדים הכל יחד לתערובת חלקה ונטולת גושים.

2. מחלקים את הבלילה ל-4 תבניות אינגליש קייק משומנות ולכל תבנית מוסיפים תוספת אחרת - ריבת תות, השוקולד המומס, הקרמל ופירורי העוגיות. בעזרת שיפוד, יוצרים מערבולת בין הבלילה לתוספת בכל תבנית.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-30 דקות. החלק האמצעי של העוגות לא יהיה יציב לחלוטין. מוציאים את העוגות להצטנן באופן מלא על רשת לפני שמעבירים אותן למקרר למשך לילה שלם ואחר כך מעבירים אותן להקפאה במשך 30 דקות.

4. בעזרת כף גלידה, מחלקים את הגלידות בין כוסות אישיים ומגישים מיד.