בוקר טוב

מתכון לדאצ' בייבי: פנקייק ענק ויפהפה אפוי בתנור

למה לטגן אחד אחד כשאפשר להכין פנקייק אחד ענק? הכירו את הדאצ' בייבי - פנקייק ענק אפוי בתנור, במרקם סופר פלאפי, רך ואוורירי. ביציאה מהתנור, הפנקייק מאבד מנפחו והופך לקערה אכילה גדולה שאפשר למלא במה שרוצים - מתוק או מלוח. הפנקייק המוגזם הזה עובד מצוין בתור ארוחת בוקר, בראנץ', צהריים וגם כקינוח. חלום (מתכונים, אוכל)

דאצ' בייבי - פנקייק ענק אפוי בתנור (צילום: Deborah Rainford on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כף סוכר
  • קורט אגוז מוסקט (אופציונלי)
  • 60 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. טוחנים בבלנדר או טורפים במרץ רב (ידנית) את כל הרכיבים מלבד החמאה, עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מניחים את החמאה במחבת כבדה עם ציפוי מונע הידבקות בקוטר 25 ס"מ. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וברגע שהחמאה נמסה (עוקבים מקרוב כדי שהיא לא תישרף), יוצקים את הבלילה למחבת.

3. מחזירים את המחבת לתנור ואופים במשך 20 דקות, עד שהשוליים תפוחים וזהובים. מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך 5 דקות נוספות.

4. מוציאים מהתנור, ממלאים את החלק הפנימי בקרם וניל או שוקולד, פירות טריים חתוכים, אגוזים קצוצים או כל תוספת אהובה אחרת, מתוקה או מלוחה, לבחירתכם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר