גרנולה שוקולד עם אגוזי פקאן ושקדים
גרנולה שוקולד עם אגוזי פקאן ושקדים (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 1 כוסות שוקולד חלבי או מריר קצוץ
  • 2 כוסות שקדים קצוצים גס
  • 2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים גס
  • 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
  • 1 כוס דבש
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 80 גרם חמאה
  • 1 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 כוס שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-10 כוסות גרנולה

1. בקערה גדולה, מערבבים שיבולת שועל, שקדים, אגוזי פקאן, דבש וסוכר חום עד לאיחוד מלא ומורחים את התערובת באופן שווה בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה.

2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

3. בסיר גדול, ממיסים יחד את החמאה והשוקולד. מכבים את האש ומוסיפים את תערובת הגרנולה ומערבבים היטב. לאחר שהתערובת מצופה לגמרי בשוקולד, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.

שומרים את הגרנולה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.