מבשלים לסוכות

מתכון לטונה צרובה בסויה עם ציפוי שומשום פריך

חצי שעה-שעה במרינדה, ציפוי בשומשום וצריבה מהירה על הגריל ויש לכם מנת דג נהדרת לפתיחת סעודת החג: מתכון לטונה צרובה בסויה, שום וג'ינג'ר עם ציפוי שומשום פריך ורוטב סויה ודבש פיקנטי שמגישים מעל (מתכונים לסוכות, אוכל)

טונה צרובה בסויה ודבש עם ציפוי שומשום פריך (צילום: ThermoPro on Unsplash)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 נתחי טונה טרייה במשקל 113 גרם ובעובי 2.5 ס"מ כל אחד
  • 1/2 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כוס שומשום
לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כף שמן שומשום
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1/2 כפית סרירצ'ה או צ'ילי חריף
  • 1/2 כפית דבש
  • 1 ענף בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את רוטב הסויה, שמן השומשום, אבקת השום והג'ינג'ר הטחון. מוסיפים את נתחי הטונה למרינדה ומשרים במשך 30-60 דקות.

2. מחממים היטב פלנצ'ה או גריל חשמלי משומנים קלות. במקביל, מוציאים את נתחי הטונה מהמרינדה, סופגים מהם קלות את נוזלי המרינדה בעזרת נייר סופג ואז מצפים אותם בשומשום מכל הצדדים: שופכים שומשום לקערה נקייה ולוחצים את הטונה לשומשום, כך שהוא יצמד היטב לנתחים.

3. כשהפלנצ'ה או הגריל חמים מאוד, צורבים עליהם את הטונה במשך 3 דקות. הופכים וצולים במשך 1-2 דקות נוספות. מוציאים לצלחת וממתינים שהטונה תצטנן מעט לפני שפורסים אותה לפרוסות דקות.

4. סמוך להגשה, מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומגישים לצד פרוסות הטונה. אפשר להוסיף גם אורז לבן בצד או ירקות מוקפצים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר