הכי מנחם שיש

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות עם ניוקי מטוגן

מורן פינטו עם המנה המושלמת לימים ההולכים ומתקררים: תבשיל קציצות מנחם ומזין עם הפתעה כיפית במיוחד של ניוקי מטוגן - מוסיפים אותו רק לקראת סוף הבישול כך שמתקבל מרקם לעיס ממכר (מתכונים, אוכל)

קציצות בשר ברוטב עגבניות עם ניוקי מטוגן (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת ניוקי בוואקום
  • שמן

לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן, מגורד
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/2 כפית תבלין ראס אל חנות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם

לרוטב:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. במחבת, מחממים 4 כפות שמן ומטגנים את הניוקי תוך ערבוב מתמיד עד שהם זהובים.

2. בקערה גדולה, מערבבים את רכיבי הקציצות ולשים היטב ביד במשך 5-7 דקות עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה ונותנים לעיסה לנוח במשך 20 דקות.

3. מגלגלים מהעיסה קציצות בגודל שווה, מחממים במחבת 3-4 כפות שמן ומטגנים כל קציצה במשך 2-3 דקות מכל צד. מוציאים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4. בסיר רחב ושטוח על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושקוף. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומים, מערבבים ונותנים לרוטב להגיע לרתיחה. כשהכל מבעבע, מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.

5. מוסיפים לסיר את הניוקי המטוגן, מערבבים קלות, מביאים יחד לרתיחה ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר