תוך 30 דקות

מתכון לקציצות קישואים וקינואה - טבעוני וללא גלוטן

קציצות שהן גם פרווה, גם ללא גלוטן וגם טעימות ועסיסיות שהכי כיף לאכול אותן חמות עם מטבל יוגורט, טחינה או שום-שמיר קר בצד. לאחר הטיגון, תוכלו לאפות קלות את הקציצות כדי להפוך אותן לפריכות עוד יותר (מתכונים, אוכל)

קציצות קישואים וקינואה (צילום: Foodography by Joanna on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2/3 כוס קינואה לא מבושלת
  • 2 קישואים קטנים, מגוררים דק
  • 2 כפות שמן אבוקדו או שמן קוקוס
  • 1 בצל לבן קטן, חצוי ופרוס דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות עלים ירוקים קצוצים כמו תרד / מנגולד / קייל / עלי סלק
  • 1/3 כוס קמח חומוס
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/2 כוס קמח ללא גלוטן
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה ובמקביל, סוחטים את הקישואים המגורדים בתוך מגבת נקייה כך שיהיו יבשים כמה שניתן.

2. בסיר רחב וגדול או במחבת גדולה, מחממים 3-4 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים במשך 3-4 דקות או עד שהבצל רך וריחני, תוך ערבוב לעתים קרובות.

3. מוסיפים את הקישואים, מאדים במש 2 דקות ואז מוסיפים את העלים הירוקים הקצוצים, מערבבים במשך 2 דקות ומכבים את האש.

4. בקערה קטנה, מערבבים את קמח החומוס והמים עד לקבלת משחה נוזלית, מה שיהווה תחליף לביצים.

5. בקערה גדולה, מערבבים את תכולת הסיר, הקינואה המבושלת (מצננים את הקינואה לאחר הבישול), שמיר קצוץ ו-1/4 כפית מלח. לאחר שהתערובת מתאחדת, מערבבים פנימה במרץ את תערובת קמח החומוס ולבסוף, מוסיפים את הקמח (ללא גלוטן), מערבבים היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה אך ניתנת לעבודה.

6. במחבת גדולה עם שוליים מעט גבוהים, מחממים 4 כפות שמן על אש בינונית. מעצבים קציצות דקות ועגולות בגודל של כף יד ומטגנים אותן בקבוצות עד להשחמה יפה משני הצדדים.

לקציצות פריכות יותר: מסדרים את הקציצות המטוגנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10-15 דקות.

מגישים אותן חמות לצד מטבלים קרים כמו יוגורט על בסיס צמחי, רוטב שום-שמיר, טחינה או כל מטבל אהוב אחר.
שומרים את הקציצות בכלי אטום במקרר במשך 3-4 ימים או עד חודש בהקפאה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר