כמה יפה, ככה טעים

מתכון למניפות תפוחי אדמה אפויות בתנור - מרשים ומהיר

אין כמו להפיל לכולם את הלסת עם מנה שלא באמת התאמצתם עליה, אבל תקצור מחמאות מכולם ותתחסל ברגע. מתכון למניפות תפוחי אדמה בתנור - יפהפיות, טעימות ותוספת מעולה לכל עיקרית, בשרית, חלבית או פרווה (מתכונים, אוכל)

מניפות תפוחי אדמה אפויות בתנור (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה
  • 1 ראש שום, חצוי לרוחב
  • מלח
  • תימין מיובש
  • רוזמרין מיובש
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה שנותרים בקליפתם. רצוי להיעזר בסקוטש כדי לוודא שהקליפה נקייה לחלוטין.

2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות - אך לא עד הסוף. ניתן להניח 2 שיפודים משני צידי תפוח האדמה, מה שימנע מהסכין להמשיך בטעות ולחתוך עד הסוף.

3. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. מפזרים מעל מלח, רוזמרין ותימין ומניחים בתבנית את 2 חצאי ראש השום. מזלפים על הכל בנדיבות שמן זית.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות.

5. מוציאים את השום מהתבנית, מועכים אותו בקערה קטנה, יוצקים עליו מעט שמן זית ומערבבים היטב. הופכים את תפוחי האדמה כך שכעת הצד החתוך כלפי מעלה ומברישים אותם בתערובת השום. אופים 15-20 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון שחום יפה. מתבלים בקצת מלח גס לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר