גרנולה ביתית של שיבולת שועל עם אגוזים וקרמל
גרנולה ביתית של שיבולת שועל עם אגוזים וקרמל (צילום: Elena Demyanko on Shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא להכנה מהירה)
  • 1 כוס תערובת אגוזים כמו אגוזי לוז, שקדים, קשיו, פקאן
  • 1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים אהובים אחרים, קצוצים אם צריך
  • 3/4 כוס סירופ קרמל (ניתן להחליף בדבש או סירופ מייפל)
  • 3-4 ביסקוויטים או חופן עוגיות, מרוסקים (אופציונלי)
  • 40 גרם שוקולד, קצוץ (אופציונלי)

אופן ההכנה:

אאא

1. קוצצים את האגוזים ומערבבים אותם עם שיבולת השועל. מוסיפים את הקרמל / הדבש / המייפל ומערבבים היטב עם הידיים.

2. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את התערובת לשכבה דקה ואחידה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 20-30 דקות וכל 10 דקות מערבבים היטב את תכולת התבנית עם כף עץ כדי שכל הרכיבים ייאפו באופן שווה והגרנולה לא תישרף. רצוי מאוד להשגיח מקרוב לכל אורך האפייה.

4. לאחר האפייה, מצננים את הגרנולה, מעבירים לקערה ומערבבים לתוכה את התוספות - פירות יבשים קצוצים, שברי עוגיות / ביסקוויטים ו/או שוקולד. שומרים את הגרנולה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.