1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. מוסיפים את החלב ומערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
2. מוסיפים את הביצים, השמן ותמצית הווניל ומערבבים הכל יחד במטריפה ידנית.
3. מוסיפים את המים הרותחים ותוך כדי הוספה, מערבבים במרץ עד לקבלת מעין בצק נוזלי. מניחים את הקערה בצד למשך 30 דקות.
4. מחממים היטב מחבת גדולה, משמנים בשמן או במעט חמאה ויוצקים 1/2 כוס מהבלילה לכל פנקייק ומטים את המחבת, כך שהבלילה תתפשט על כל תחתית המחבת. הפנקייקים הדקים מיטגנים מהר - השגיחו מקרוב. כשעולות בועות בחלק העליון, הופכים בזהירות את הפנקייק, מטגנים מהצד השני ומעבירים כל פנקייק לצלחת משלו.
מגישים את הפנקייק עם שוקולד, חמאה, ריבה, גבינת שמנת, פירות טריים וכל תוספת אהובה אחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!