מה אוכלים היום?

מתכון לגראטן תפוחי אדמה נימוח וקרמי

שכבות של פרוסות תפוחי אדמה רכים וביניהן שמנת קרמית וגבינה נוטפת. מדובר בחתיכת התפרעות קלורית, אבל נראה שיש לנו את כל הסיבות להצדיק אותה. מתכון לגראטן תפוחי אדמה מושלם מהמטבח הצרפתי (מתכונים, אוכל)

גראטן תפוחי אדמה (צילום: Atsushi Hirao on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, פרוסים דק במנדולינה או בסכין חדה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 1 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 25 גרם חמאה, מומסת
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן קטן של עלי רוזמרין ותימין טריים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את החמאה, השמנת והשום.

2. משמנים קלות בשמן זית או בחמאה תבנית מרובעת או עגולה בנפח 2 ליטר עם שוליים גבוהים.

3. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה בתחתית התבנית, יוצקים מעל שליש מתערובת השמנת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומפזרים מעל שליש מכמות הגבינה. חוזרים על הפעולה עד שנוצרות 3 שכבות (כשהגבינה היא השכבה האחרונה). מפזרים מעל רוזמרין וטימין, אם רוצים.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות, עד שהגראטן זהוב ותפוחי האדמה רכים ומבושלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר