מה אוכלים היום?

מתכון לסלט בטטות וגרגירי חומוס עם רוטב טחינה מושלם

שני הרכיבים העיקריים של הסלט הזה הם הבטטות וגרגירי החומוס שצולים ביחד בתנור ורוטב הטחינה המושלם - משם, קחו אותו לאן שאתם רוצים. אפשר להוסיף קינואה, אבוקדו, קייל, כרוב, עגבניות, מלפפונים וכל רכיב אחר שמתאים לכם (מתכונים, אוכל)

סלט בטטות צלויות עם גרגירי חומוס ורוטב טחינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לגרגירי החומוס:

  • 400 גרם גרגירי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים או 2 כוסות גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט מלח

לבטטות:

  • 2 בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית טימין מיובש

לרוטב:

  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2-3 כפות מים

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את גרגירי החומוס, מתבלים אותם, מוסיפים את שמן הזית, מערבבים היטב ומפזרים אותם בצד אחד של תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

2. מניחים את קוביות הבטטה בצד השני של התבנית, מזלפים מעל שמן זית ודבש, מערבבים קלות ומפזרים מעל טימין.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהבטטה רכה וזהובה. אם הבטטות מוכנות לפני גרגירי החומוס, מוציאים אותן לצלחת וצולים את החומוס עוד קצת.

4. בקערה קטנה, מערבבים במרץ את כל רכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף עוד מים, לרוטב פחות סמיך.

הצעת הגשה:
מניחים קינואה מבושלת ב-2 קערות הגשה אישיות, מחלקים ביניהן את גרגירי החומוס והבטטות, מניחים מעל פרוסות אבוקדו, עגבניות, כרוב וכל ירק אהוב אחר, אפשר לפזר מעל גרעיני חמנייה או זרעי צ'יה, מזלפים בנדיבות רוטב טחינה ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר