באנו לשדרג

מתכון לנאצ'וס פריכים וסלט גוואקמולי עסיסי

והשבוע, בתכניתנו החדשה, "מבשלות בריא", מנה שידוע, פופולרית מאד במטבח המקסיקני: נאצ'וס שחומים, קריספיים בטירוף, שמוגשים לצד מטבל גוואקמולי רענן - לנשנש בין הארוחות או לפנק את האורחים שלכם (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
חלום מקסיקני: נאצ'וס פריכים וסלט גוואקמולי עסיסי (צילום: אברומי לינשה)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

לנאצ'וס:
  • 4 טורטיות
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט פפריקה
  • 1/3 כפית מלח + 1/3 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית תבלין גריל עוף
לסלט הגוואקמולי:
  • 1.5 אבוקדו בשלים
  • 6 עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק
  • בצל ירוק, קצוץ דק
  • כוסברה, קצוצה דק
  • מספר עלי נענע, קצוצים דק
  • מיץ לימון
  • מלח ופלפל
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הנאצ'וס: חותכים את הטורטיות ל-8 משולשים, מעבירים לקערה שבה נמצאים שמן הזית והתבלינים ומערבבים את הנאצ'וס, כך שיהיו מכוסים בהם היטב. מעבירים לסיר המרופד בנייר אפייה ואופים 15 דקות בחום של 180 מעלות, עד להשחמה קלה של הנאצ'וס - במהלך האפיה עוצרים והופכים.

2. מכינים את סלט הגוואקמולי: מרסקים את האבוקדו בקערה, מוסיפים את עגבניות השרי, הצ'ילי, הבצל הירוק, הכוסברה, הנענע ויתר התיבול. מערבבים היטב.

3. מניחים את קערית הגוואקמולי על צלחת שטוחה ומסביבה הנאצ'וס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר