מתכון לדייסת ממליגה רומנית או פולנטה איטלקית מקמח תירס

דייסת הממליגה, שהתחילה כלחם עניים והיום מפארת מסעדות יוקרה, היא בעצם הגרסה הרומנית של תבשיל הפולנטה האיטלקי, אך סמיכה יותר. מתכון לממליגה משובחת במרקם רך ונימוח (מתכונים, אוכל)

דייסת ממליגה רומנית מקמח תירס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח תירס
  • 2 כוסות חלב
  • 3 כוסות מים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 כפית מלח
  • מספר עלי שמיר קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון לדייסת ממליגה, שהתחילה כלחם עניים והיום מפארת מסעדות יוקרה. הדייסה היא בעצם הגרסה הרומנית של תבשיל הפולנטה האיטלקי, אך סמיכה יותר ובעלת מרקם רך ונימוח.

• מרתיחים בסיר את המים, וכשהם חמים, מוספים את החלב והמלח.

• כשהנוזלים בסיר רותחים ומעלים בועות, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס, תוך כדי בחישה מתמדת.

• מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10-15 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהדייסה נפרדת מהדפנות (אם הדייסה סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד מים/חלב). לקראת סוף הבישול מוסיפים את החמאה.

• מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת.

אופן ההגשה: מניחים על צלחת אישית שתי כפות גדושות מהדייסה, מניחים מעל כפית שמנת ומפזרים סביב קוביות גבינה בולגרית. מגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר