טיפים לאפייה עם שמרים טריים לכבוד חג ראש השנה

אפייה עם שמרים היא אומנות שכל אופה צריך/ה לדעת. עבודה נכונה עם שמרים היא המתכון לחלה מושלמת. קבלו את הטיפים הנהדרם לאפייה עם שמרים וגם מתכון לחלה ריחנית מצויינת לשבת (בלוגל)

(צילום: ללא קרדיט)

נראה שאין תחליף לבית אפוף ניחוחות של בצק שמרים שמוכנס לתנור. מדובר בתופעה מדהימה: תוך כמה דקות כל בני הבית ומי שנכנסים אליו נעשים פתאום נינוחים יותר, מחייכים, ונספגים בתחושה של משהו חגיגי שעומד באוויר. שאיפה אחת של הניחוח הזה ואנחנו כבר חוזרים אל ריחות הילדות של חלת השבת הביתית שמעוררים אותנו, או של העוגה שאמא היתה אופה לקראת שבת.

הכנת בצק עם שמרים טריים מבטיחה לכם את החוויה הזו במלוא עוצמתה, ובניגוד למה שרבים חושבים – היא ממש לא מפחידה ואינה דורשת עבודה רבה יותר. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לאפות עם שמרים טריים ולהגיע לתוצאות נהדרות, הוספנו גם מתכון לחלת שבת אוורירית ומלאת ניחוחות. בהצלחה!

אופי ואחסון

נכון, לשמרים טריים יש "אופי" והם פועלים בהתאם לכמה משתנים, העיקריים שבהם – איכותם, מידת הטריות, והטמפרטורה שסביבם. שמרים טריים, דוגמת אלה של שמרית, יש לאחסן במקרר בטמפרטורה יציבה של 5 מעלות (לא מומלץ לאחסנם בדלת המקרר שנתונה לשינויים במידות החום, אלא בעומקו). אם השתמשתם רק בחלק מכמות השמרים שבאריזה - אפשר לסגור מחדש את השקית, להוציא ממנה את האוויר, ולהחזירה למקומה במקרר. שימו לב לתאריך התפוגה של השמרים הטריים.

מלח ושמן – לא חברים

כחלק מאותו "אופי" יחודי, השמרים אוהבים סביבה לחה, אך לא כזו המכילה כמויות גדולות של מלח או שמן, שעלולים לפגוע ביעילותם. אם המתכון מכיל את שני אלה – הקפידו להוסיפם אחרונים לעיסת הבצק, אחרי המרכיבים היבשים והנוזליים האחרים שבמתכון.

קוביה? המסה תחילה

אם בחרתם להשתמש בשמרים טריים באריזת קוביה, מומלץ להמיסם תחילה בקערית קטנה עם מים (חלק מכמות הנוזלים הכללית במתכון). אין צורך להמתין לתסיסה של הנוזלים, שכן ההמסה נועדה רק כדי לסייע בפיזור אחיד של השמרים בבצק. בעת שימוש בשמרים טריים בצורת גרגרים אין צורך בהמסה, והפיזור שלהם בבצק נעשה בצורה טובה במהלך הלישה.

כמה זמן ללוש?

בעת לישה במיקסר, מומלץ להגיע למצב שבו הבצק נראה אחיד, ואז להמשיך לעוד 6-7 דקות לישה. במהלך הלישה הגלוטן שבקמח משנה את המבנה המרחבי שלו ומעניק לבצק תכונות אלסטיות שיקלו בהמשך על התפיחה. בכל מקרה (או במצב שבו הלישה מתבצעת בידיים בלבד) – הקפידו לוודא שבסוף תהליך הלישה הבצק אחיד, אלסטי וגמיש, ונוח לעבודה.

תנאים טובים להתפחה

העבירו את הבצק לקערה משומנת מעט, כסו אותו במגבת בד (עדיף לא בניילון שמונע ממנו "לנשום"), והניחו את הקערה במקום חמים. אם רוצים להאיץ את תהליך התפיחה אפשר לחמם תנור ל-50 מעלות (או למידת החום הנמוכה ביותר), להכניס אליו את קערת הבצק מכוסה במגבת, ולהניח בתחתית התנור קערה עם מים רותחים.

כמה זמן מתפיחים?

זו בדרך כלל שאלת-השאלות. אל תחפשו תשובות בשעון, ותסמכו בעיקר על מראה עיניים. כל בצק יגיב אחרת ויתפתח בקצב שונה, שכן מידת התפיחה תלויה במשתנים רבים - טמפרטורה, לחות, איכות השמרים וטריותם, כמות הבצק ומרכיביו, סוג הקמח, אורך הלישה, ועוד. זו הסיבה שהתשובה לשאלה נעוצה בגודל: תפיחה מוצלחת היא כזו שבה נפח הבצק מכפיל את עצמו פי 2 עד פי 2.5. דרך נוספת לוודא תפיחה מוצלחת היא לנעוץ אצבע בבצק ולבדוק האם הוא צונח מעט כמו בלון ללא אוויר והשקע שיצרתם בו נשאר.

עיכוב תפיחה

הכנתם בצק לחלת השבת בשישי בבוקר ואתם רוצים לאפות אותה רגע לפני כניסת השבת? אפשר לעכב את התפיחה על ידי הכנסת הבצק למקרר. השמרים הטריים של שמרית ימשיכו לעבוד, אך בקצב איטי יותר. תוכלו לזרז מחדש את התפיחה על ידי הוצאת הבצק מהמקרר והצבתו במקום חמים.

תפיחה שנייה

לאחר הכנת הצורה הסופית של המאפה (לחם, עוגה, פיצה, וכו') והנחתו בתבנית האפייה – תנו לו לעמוד לתפיחה נוספת שתבטיח לכם בצק אוורירי ונעים לאחר האפייה. גם כאן, אורך זמן התפיחה תלוי במשתנים רבים ויש להסתמך על מה שעיניכם רואות.

(צילום: ללא קרדיט)

המתכון: חלת שבת נהדרת

לאחר שתסיימו את הכנת החלה תיראו שאין שום סיבה לפחד משמרים טריים - בתיאבון

מצרכים:

הערה: המתכון מתאים להכנת 2 חלות גדולות

• ק"ג אחד של קמח לבן

• חבילה אחת של שמרים טריים שמרית

• מומלץ להוסיף חבילה של משפר אפיה

• 3/4 כוס של סוכר לבן

• 1/4 כוס של שמן קנולה

• 3 ביצים קטנות גודל S

• כפית קטנה של מלח

• ביצה בגול בינוני טרופה

תוספות מומלצות:

שומשום / פרג / בוטנים / צימוקים / פיסטוקים / גרעיני חמניה / קצח

אופן ההכנת החלה:

  1. לוקחים קערה גדולה עגולה ומכניסים לתוכה את משפר האפייה, שמרים טריים, סוכר, מלח, שמן וביצים. מתחילים ללוש באיטיות תוך כדי הוספה של מים בצורה הדרגתית עד שמקבלים בצק רך, גמיש, אחיד שלא נדבק.

  2. מכסים את הבצק בכלי למשך 15 דקות עד שהבצק תופח.

  3. לוקחים את הבצק וחולקים אותו לשני חתוכות בצורת כדור המוחולק ל- 3 חלקים ויוצרים רצועות.

  4. יוצרים את הצורה הרצויה של החלה כגון צמה, שבלול, קלאסי וכדומה.

  5. לוקחים תבנית אפיה ושמים בה נייר אפיה, על הנייר אפייה מניחים את החלה ומשהים עד שהבצק תופח לכמות כפולה.

  6. מורחים על החלה קצת ביצה טרופה ואת התוספת המועדפת.

  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות חום למשך כחצי שעה.

  8. החלה מוכנה כאשר היא מקבלת צבע זהבהב.

וזו התוצאה (צילום: ללא קרדיט)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מה מוסיפים לביצה. בכדי שיצה שכום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אנומיני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבלוגל :

ש

הזמנים השתנו, עד לפני כמה שנים מספיק היה לשרבט איזה משפט משעשע בטוויטר ובתוך מספר דקות כל העולם התגלגל מצחוק היום גולשים הם הרבה יותר מתקדמים אז איך תתמודדו עם השינויים

כיכר השבת|מקודם

סגירת חורף מאפשרת לכם לא רק להמשיך וליהנות מהמרפסת שבביתכם במהלך החורף, אלא לסגור לכם חדר נוסף בבית. בחלק מהשיטות לסגירת חורף, ניתן אף בהגיע הקיץ לקפל את סגירת החורף ולהשיב את המרפסת לקדמותה. וכל זה במחיר זול, לרוב ללא צורך באישורים מיוחדים וללא ביורוקרטיה מיותרת

|

ההבדלים בין מחיר ביטוח הרכב הם עצומים. עם קצת הבנה בשוק הביטוח וחידוד יכולת המיקוח שלכם תקבלו את המחיר הטוב ביותר. קבלו 10 דברים שצריך לבדוק לפני שרוכשים ביטוח רכב (בלוגל)

|

בשוק קיימים עשרות סוגים שונים של מדפסות - משרדיות, ביתיות, דופקלס צבעוניות, לייזר, ראשי דיו ; עם פקס וסורק וכדו'. מהם ההבדלים ואיך בוחרים מדפסת מתאימה? על כך בכתבה (בלוגל)

|
ש

מדהים: 

בלב שכונת רמות, על צלע הר שקט המשקיף אל נופי עמק הארזים, בונה קבוצת בית ירושלמי סטנדרט מגורים חדש בנוף העירוני. פרויקט רמות קאנטרי מציע מרחב חיים המשלב יופי, שלווה ואיכות חיים בירושלים המתחדשת (נדל"ן)

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם

המשאוושה, קרובת משפחתו הגלילית של החומוס, היא אחת המנות הטעימות ביותר שעשויות מגרגרי חומוס. לא מסובך להכין אותה גם בבית

||
1
ש

חזי רובין ושות'

טיפול שיניים הוא עניין רציני, ולמרבה הצער, לא כל רופאי השיניים מסוגלים לבצע אותו במיומנות הראויה. מרבית האנשים לא דורשים את הפיצויים המגיעים להם וחבל… מדובר בפיצויים שמגיעים למאות אלפי שקלים!(בריאות)

כיכר בשיתוף עו"ד חזי רובין|מקודם

מתכננים נסיעה לחו"ל, הכרטיסים מוכנים, המזוודות ארוזות ועל האוכל כבר חשבתם? האם להביא איתכם קוספאות שימורים לחו"ל או ללכת לחפש מסעדות כשרות ביעד הנחשק? כל הטיפים מרוכזים במאמר

||
1

ביטוח בחו"ל הוא חשוב. מאוד. כשאנו בארץ, אנו רגילים לא לשלם, כמעט בכלל, על הטיפול הרפואי. אנחנו מבוטחים בביטוח הרפואי הלאומי והחיים יפים. בחו"ל זה יכול לעלות לנו באלפי דולרים ועוגמת נפש. הכל על ביטוח בריאות בחו"ל (בלוגל)

|

בשנים האחרונות ניתן לראות שדיירי בניינים רבים מאמצים את תכנית המתאר הארצית המכונה 'תמ"א 38'. אך מה עושים כשיש דיירים שמסרבים להתפנות?

|

אחת הנקודות הרגישות ביותר בין בני זוג שעומדים לפני חתונה היא השאלה האם לערוך ביניהם הסכם ממון או לא. יתרונות וחסרונות במאמר הבא (בלוגל)

|

מהן המתנות שכדאי ורצוי להעניק בחגים? ערכים, מוסר ואפילו צניעות הם קריטריונים חשובים כשרוצים להעניק מתנות כשרות שישמחו את מקבליהן. על כך במאמר הבא (בלוגל)

|

פינת האוכל היא ללא ספק אחד האזורים המושקעים בכל בית או משפחה בישראל. אך נשאלת השאלה - פינת אוכל עגולה או מרובעת? על כך במאמר הבא (בלוגל)

|

וילה בצפון זו בחירה נהדרת עבור כל חגיגה ואירוע - יום הולדת, חג או יום נישואים. זאת המתנה המושלמת כשרוצים להפתיע את בן הזוג או בן משפחה (בלוגל)

||
1

עבור כלה אין דבר המשתווה ליום החתונה. בין שלל ההכנות אליהם נדרשים בני הזוג בכלל והכלה בפרט, אין ספק כי שמלת הכלה הינה העניין החשוב והמודגש ביותר (בלוגל)

|
ש

דירות יוקרה

הרובע החדש שיוקם בעיר צפוי למשוך אליה עשרות אלפי תושבים חדשים | חברת א. גלובל נדל”ן החלה בשיווק יחידות קרקע מאושרות למגורים לבנייני יוקרה ‘תכלת על המים’, המציעים דירות יוקרה בחדרה – 180 מטר מהחוף בקו הראשון לים – ללא הפרעות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף א. גלובל נדל"ן|מקודם