כיכר השבת

המדריך המלא: איך להתאים את היין לאוכל והיכן רצוי לאחסן?

אחת ולתמיד: איזה יין הולך עם בשר, מה עדיף להגיש עם הדגים ומה קורה אם שוכחים לסגור את הבקבוק? מדריך בסיסי שכל אחד צריך לדעת: איך להתאים את היין לאוכל, כיצד מגישים, מהי צורת האחסון הנכונה ואפילו - כמה קלוריות יש בכל כוס יין? (מדריך, יין ואלכוהול)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א באדר א' | 01.03.16
יין ואוכל - שילוב מושלם שצריך לדעת לעשות אותו נכון
יין ואוכל - שילוב מושלם שצריך לדעת לעשות אותו נכון (צילום: shutterstock)

למה אתם צריכים לקרוא את המדריך הזה? כי יין ואוכל זה שילוב מושלם שעושה נפלאות לשני הצדדים, והתאמה נכונה ביניהם תדגיש את כל הטוב שבשניהם, ותשדרג משמעותית את הארוחה.

יין אדום

קלוריות: 150-200 קלוריות בכוס | חוזק: 12%-17%

יין אדום יבש או חצי יבש שמככב כבחירה אולטימטיבית לקידוש ושאר אירועי 'לחיים'.

עם מה מגישים? מאכלי בשר כבדים, צלי בקר ובשר מעושן. בנוסף, כדאי להעשיר איתו כל מנה ברוטב המבוסס על ציר בקר. עם זאת, חשוב להדגיש שיין אדם מתוק אינו שייך לקטגוריה זו, ואותו מגישים לצד קינוחים בלבד.

איך מגישים? בטמפרטורת החדר (14-20 מעלות). פותחים את הבקבוק שעה לפני ההגשה, כך טעמו של היין יגיע לשיאו בארוחה. מוזגים את היין לכוס סטנדרטית מזכוכית או קריסטל שקופה ורחבה, רק עד מחציתה.

היכן מאחסנים? עד לפתיחה, שומרים בשכיבה במקום קריר וחשוך. לאחר הפתיחה, מקפידים לאטום את הבקבוק בפקק שעם / פקק ואקום, ושומרים את הבקבוק עד ארבעה ימים בטמפרטורה של 17 מעלות.

יין רוזה

קלוריות: 120-180 קלוריות בכוס | חוזק: 10%-15%

יין אדום קליל, חמצמץ ובעל גוון ורדרד יפהפה.

עם מה מגישים? מאכלי עוף שונים, העשרת רטבים על בסיס פטריות ושמנת (פרווה), וגם מנות מתובלות בפיקנטיות, מאכלים חריפים ומנות אסיאתיות.

איך מגישים? צונן (10 מעלות) - מתאים במיוחד לשתייה בימים חמים. פותחים את הבקבוק סמוך להגשה, ומוזגים את היין לכוס זכוכית או קריסטל שקופה ורחבה (כמו של היין האדום או קצת צרה יותר), רק עד מחציתה.

היכן מאחסנים? עד לפתיחה, שומרים בשכיבה במקום קריר וחשוך. לאחר הפתיחה, מקפידים לאטום את הבקבוק בפקק שעם / פקק ואקום, ושומרים עד שלושה ימים בטמפרטורה של 12 מעלות.

יין לבן

קלוריות: 110-170 קלוריות בכוס | חוזק: 9%-14%

יין לבן יבש, חצי יבש או מתוק שיכול ללוות את הארוחה מתחילתה ועד סופה, לצד כל מנה, כמעט.

עם מה מגישים? מנות דגים, מאכלים צמחוניים, מתאבנים מלוחים, סלטים וירקות. אם המנה חריפה ומתובלת, כדאי להעדיף יין יבש. יין לבן בטעם פירותי עדין מדגיש את טעמי מנות הדגים, ולקינוחים וסלטים קלילים מתאים יין לבן מתוק.

איך מגישים? צונן (8 מעלות) פותחים את הבקבוק בעת הארוחה, ומוזגים את היין לכוס גבוהה עם פתח צר, רק עד מחציתה.

היכן מאחסנים? עד לפתיחה, שומרים בשכיבה במקום קריר וחשוך. לאחר הפתיחה, מקפידים לאטום את הבקבוק בפקק שעם / פקק ואקום, ושומרים עד שבוע בטמפרטורה של 6 מעלות.

יינות מבעבעים

כמו שמפניה ומוסקטו.

עם מה מגישים? בשל אחוז האלכוהול הנמוך ביינות כאלה (12%), ניתן לשדך אותם לכל מנה וקינוח. היינות המבעבעים מאופיינים בחמיצות טבעית מרעננת, מה שמגביר את ההנאה מהאוכל.

איך מגישים? צונן (5-6 מעלות), נזהרים לא לטלטל את הבקבוק, פותחים את הבקבוק בעת הארוחה, ומוזגים את היין לכוס גבוהה עם פתח צר, רק עד מחציתה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
יין ואלכוהול

ברד תות או אבטיח עם יין מבעבע ובזיליקום

כיכר אוכל | 31.07.20

לארח בכיף

סלאשי: ברד מלפפון ומלון עם יין לבן ודבש

כיכר אוכל | 31.07.20

לארח בכיף

סלאשי: ברד דובדבנים ויין אדום עמוק ונועז

כיכר אוכל | 31.07.20

לארח בכיף

ברד למבוגרים בלבד: סלאשי יין ואפרסקים

כיכר אכל | 31.07.20

לארח בכיף: קוקטייל מימוזה על בסיס אבטיח

כיכר אוכל | 27.07.20
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לארח בכיף

מרגריטה אדומה: קוקטייל קיץ מתוק ומרענן

כיכר אוכל | 29.06.20

באנו לשדרג

אבוקדו עם קראסט פריך שהולך עם כל דבר

כיכר אוכל | 30.06.19

באנו לעזור

איך לגרום ליין זול להרגיש כמו בקבוק ב-400 שקל

כיכר אוכל | 22.01.18

באנו לעזור

מדוע אסור לאחסן את בקבוק היין בעמידה

כיכר אוכל | 17.01.18
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

ברקן וסגל: בד"ץ בעלזא העניקו את חותמת הכשרות

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם
ש

פסח: מאות אלפי בקבוקי 'קדם' נרכשו ברשתות השיווק

kikar.co.il בשיתוף קדם | מקודם
ש

יין ישמח

עדיין שותים מיץ ענבים? הגיע הזמן להשתדרג

kikar.co.il בשיתוף יקב מצודה | מקודם
ש

כאיש אחד בלבד אחד

יקב אור הגנוז: לומדי התורה שהפכו את הקיבוץ החילוני

kikar.co.il בשיתוף אור הגנוז | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

עד דלא ידע

פורים: יין לסעודה ויין למשלוח מנות - איך בוחרים?

kikar.co.il בשיתוף יינות ברקן | מקודם
ש

מצווה כהלכה

במעמד הרב הראשי: הפרשת תרומות ומעשרות ביקבי ברקן

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם

טעמנו את הוודקה של דונלד טראמפ והנה התובנות

אור רייכרט | 12.11.16
ש

איכות וכשרות מהודרת

על איזה יין בירכו הרבנים הראשיים לירושלים?

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

פסטיבל היין ה-18: רשמים, חוויות וטעמים

שרגא גבהרד | 02.11.16
ש

והיית אך שמח

נעים להכיר: היינות שתשתו בחג הסוכות

kikar.co.il בשיתוף יקב טפרברג | מקודם
ש

עונת החגים בשיאה: איזה יין תגישו בסעודה?

kikar.co.il בשיתוף ברקן | מקודם