כיכר השבת

נסו בעצמכם

תחרות חמינתח: זוכה ראשון במתכון המנצח

לאחר סיום השבוע הראשון ולאחר שעשרות אלפי אנשים כבר הקליקו לתחרות וניסו את כוחם עם מתכון החמין שלהם, צוות השופטים - השפית מירי זורגר, תהילה קרויזר מ"המסעדה", מוטי פלמן מ"כל הקפואים" והשף יענקלה הכהן - בחרו את המתכון המנצח לשלב הראשון: פריידי מרמורשטיין מבני ברק (אוכל, שיווקי)

6
kikar.co.il בשיתוף חמינתח | מקודם | ה' בשבט | 21.01.18
מתכון מנצח לחמין. אילוסטרציה
מתכון מנצח לחמין. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

הסתיים שלב א' בתחרות חמינתח, וכעת אנחנו עם הזוכה לשבוע הראשון: פריידי מרמורשטיין מבני ברק עם המתכון המנצח ששווה לנסות ולטעום.

'נתח', מותג הבקר המהודר, המוביל בציבור החרדי יצא בתחרות חמינתח בסיומה יוכרז המתכון המנצח הטוב ביותר לחמין.

בשבוע הבא ייבחר מתכון נוסף, בשבוע שלאחר מכן מתכון שלישי, וביום חמישי של אותו שבוע ייערך שלב הגמר במסעדת קרויזר בירושלים, שם יכריעו השופטים על המתכון הטוב ביותר מבין השלושה.

כל שלושת הזוכים יקבלו פרס יוקרתי. המנצח הגדול יזכה בפרס הנחשק של טיסה לאירופה והשניים הנוספים יזכו בסופ"ש מפנק במלון לביא. כמו כן, עשרות שוברים לארוחה זוגית במסעדות יוקרה בירושלים, יחולקו למתכונים נבחרים נוספים.

גם לכם יש מתכון מנצח לחמין? כנסו לתחרות | טיסה זוגית לאירופה | לחצו כאן >>

המתכון המלא:

נתח | מספר 8 | 1 ק"ג | המתכון מתאים ל-8 מנות

רכיבים:

גריסים: חצי כוס
גריסי פנינה, שעועית: 2 כוסות
תפו"א: 5 חתוכים לקוביות בינוניות
בצל
שום
בטטה
פפריקה
פלפל שחור
אבקת מרק
שמן
סילאן
מלח
אבקת שום

זמן בישול: שעתיים בישול לפני שבת.

אופן ההכנה:

1. לאדות 2 בצלים גדולים עם שומן כבש - נותן טעם מיוחד ומעודן, ממש עונג שבת מעין עולם הבא (מי שלא אוהב אפשר עם מעט שמן קנולה).

2. כשמאודה, להוסיף שעועית ולערבב עם הבצל.

3. להוסיף תפו''א ואת נתח הבשר בשלמותו (לא לחתוך כי אז השומן מתפרק מהבשר והבשר מתיבש). למעוניינים, אפשר להוסיף כנפיים עוף.

4. את הגריסים להוסיף מלמעלה (אחרת נדבק לסיר ונשרף), אפשר להוסיף 2 כפות קוואקר, מוסיף מאד!

5. להוסיף מים שיכסה הכל ולהביא לרתיחה.

6. לאחר רתיחה, לתבל 2 כפות פפריקה אדומה, חצי כפית פפריקה חריפה, ראש שום, 2 כפות מלח גס, 2 כפות סילאן, 2 כפות אבקת מרק, בצל 1, כוס מים רותחים + כפית קפה + 2 כפיות סוכר, חצי כפית פלפל שחור גרוס/ טחון. ואני מוסיפה אחרי התיבול ''געקנייטענע קוגל''.

7. להעביר את הסיר לגז להבה קטנה על אש נמוכה, לבשל שעתיים ולהעביר ישירות על הפלטה.

8. לחילופין, מי שמכין את החמין בבוקר יום שישי אפשר להביא לרתיחה ולהעביר מיד לפלטה לבישול איטי, אך יש להקפיד לכסות היטב לשמירת החום על מנת שלא יחמיץ. את הבטטות להוסיף ממש לפני שבת כי הן מתרככות מהר ואחרת יתפרקו.

גם לכם יש מתכון מנצח לחמין? כנסו לתחרות | טיסה זוגית לאירופה | לחצו כאן >>

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
מה זה הקוגל ?? קישקע ?? אם כן מה המתכון של הקישקע ??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פי אם21.01.18
4
אם כבר להוסיף קפה וקוועקר- למה לא הוספת גם שוקולד וקינמון -:):) נראה אותכם טועמים חמין מרוקאי שכולו בשר משובח באמת!! ולא צריך תוספות מלאכותיות שכאלו .... יחי ההבדל "הקטן" בין החמין המסורתי והאמיתי לשטעולענטטט...תטעו ,תבינו..
יחי ההבדל22.01.18
לא לכעוס סך הכל מדובר באוכל..אחר כך אולי יהיה תחרות חמין... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פי אם22.01.18
3
סוף סוף מצאתי מתכון מעולה לצולנט עסיסי וטעים .. היה מושלם ומומלץ בחום . שכויח .. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי30.01.18

הצגת כל התגובות

2
שלום אני הייתי מוסיפה...חוויג מרק...כמון...שום...בצל ...קצת קוזברה...פלפל שחור....פפריקהמתוקה...רג של פרה...בהצלחה....וכמובן ביצים קשות.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עפרה דקלה25.01.18
1
פעם הבאה בבקשה אל תטעו את הציבור,תכריזו קבל עם ועדה שמדובר בתחרות טשולנט בלבד!! אין שום קשר לחמין שאנו מכירים...אותי אישית הטעתם ...ולאחר מעשה הבנתי שאתם מחפשים רק מתכוני טשולענט (או איך שכותבים את זה...שהמומחים יתקנו..:):))
הוגן 22.01.18
צרכנות
ש

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

ט"ו בשבט עם רמי לוי

ממלאים את שולחן ט"ו בשבט עם מוצרי קליית השקמה

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם
ש

מבית תנובה

חדש בסדרת אלטרנטיב: משקה שיבולת שועל בטעם וניל

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

טעם חדש וחורפי למשקה האהוב

תנובה משיקה קפה קר בכוסות אישיות בטעם אגוזי לוז

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

מרחיבים את הקטגוריה

תנובה משיקה בייגלה מועשר בחלבון תחת המותג 'GO'

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

לכבוד חנוכה תנובה מחדשת:

גבינות נפוליאון באריזה משפחתית של 500 גרם וגבינת זעתר

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

חוגגים בכיף!

לארח בקלות בלי להתפשר על הפאר!

כיכר בשיתוף שמאי | מקודם
ש

תנובה משיקה

תחליף בקר מבוסס חלבון מהצומח בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית:

חברת המזון "טעמן" רכשה את מפעל "טחינה הנסיך" – הגדול במזה"ת

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עובר לבעלות חרדית

חברת המזון "טעמן" רכשה את המפעל הוותיק "טחינה הנסיך"

כיכר בשיתוף טעמן | מקודם
ש

עכשיו בכשרות בד"ץ העדה החרדית

הקפה נטול הקפאין מצטרף למוצרי הקפה בסדרת הפלטינום

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

שנהיה לראש ולא לזנב

סטארקיסט – כל מה שטוב בטונה

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

השוק הגלוי

מטבחים וקינוחים: אמנות, טכנולוגיה וטעמים משודרגים

כיכר בשיתוף בסט לינק | מקודם
ש

הפיסטוק שבקצפת

חדש ממחלבות שטראוס: מילקי TRIO פיסטוק!

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם
ש

עורי, עורי

גם בזמן אלול, יש ׳מצֶב׳, תתעורר!

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

שפע רב בכל העולמות

שוקולד בלונדי של 'עלית' חזר למדף

כיכר בשיתוף עלית | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

העמק הופך ירוק

תנובה מסירה את מכסי הפלסטיק במהלך קיימות שיחסוך כ-186 טון פלסטיק מדי שנה

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

משדרגים

טרה מגישה: תכלת זה הטעים החדש

כיכר בשיתוף טרה | מקודם
ש

מיץ ענבים תוסס של קדם לפורים

כיכר בשיתוף קדם | מקודם