כיכר השבת

הטריק הגאוני לניצול מקסימלי של שאריות אוכל

מומחית הבישול, אינה גרטן, מספרת כי היא משתמשת בשאריות של מרק עגבניות וחצילים, כרוטב לפסטה אפויה בתנור עם עגבניות וחצילים של יום המחרת. זו רק דוגמא לשיטה הגאונית שלה (אוכל, באנו לעזור)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט באדר א' | 24.02.19
הטריק הגאוני לניצול מקסימלי של שאריות אוכל
(צילום: שאטרסטוק)

אין כמו תחושת ההקלה ששאריות אוכל מיום האתמול (במקרה הטוב) מסבות לנו. הן חוסכות לנו זמן, תהיה קיומית של מה נכין הפעם ואיך נגוון ובעיקר בלגן ולכלוך לא נעימים. מצילות חיים, לא פחות.

אבל האם זה רק אנחנו, או שכנפי העוף ברוטב צ'ילי מתחילים לקבל קצת טעם לוואי אחרי היום השני?

אינה גרטן, מחברת ספרי בישול, מציעה פתרון קל, בדיוק כמו שהוא טעים.

הכירו את ארוחת הצהריים העשויה מאותם מצרכים, רק בשתי מנות שונות.

נשמע מסובך? בשביל זה אנחנו כאן כדי להסביר.

מומחית הבישול שיתפה בחשבון האינסטגרם שלה: "אני אוהבת ארוחות צהריים המורכבות משאריות של שתי קבוצות. אני עושה מנה גדולה של משהו ומשתמשת בשאריות כדי להכין מתכון שני, שונה לגמרי, למחרת".

"מרק עגבניות וחצילים מהווה ארוחת צהריים חורפית כלבבי, ואני משתמשת בשאריות המרק כרוטב לפסטה אפויה בתנור עם עגבניות וחצילים. אף אחד אפילו לא יודע שהוא אוכל שאריות!" כך כתבה.

אז קדימה, הפכו את שאריות הפסטה העגומות של יום שלישי למשהו מבריק. לא סתם מבריק, אלא גם חדש. הלוואי שהיינו חושבים על זה קודם. אבל לא נורא, לפחות מהיום והלאה נוכל להעזר בטריק המעולה הזה והגאונות של אינה תציל אותנו מעוד ארוחת צהריים עצובה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אבל לא מצליחות. פה כתוב רק רעיון אחד, בלי פרטים ובלי כללים איך להעביר את הרעיון לשאריות נוספות.
א25.02.19
1
הילדים לא אכלו אבל לא משהו אז יום למחרת חתכתי אותם לרצועות ועשיתי מוקפץ עם 3 סוגי גמבות בצל וגזר רוטב צילי וסויה הוספתי ספגתי ואת רצועות השניצל והם טרפו את זה חחחחח בכלל לא ידעו שזה שאריות של השניצלים
י26.02.19
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

הייטק, הנדסת תוכנה >>

סמינר לבנות עם תואר  במחשבים • יש 'תכלית'!

כיכר בשיתוף תכלית | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22