כיכר השבת

באנו לעזור

הגלידה מוצקה מדי וקשה להעביר אותה לצלחת? הנה הפתרון

צלוחית גלידה בערב קיצי זה פינוק מושלם. אם היא מתוצרת ביתית, אפילו יותר טוב ויותר זול. אבל לעתים קרובות, לגלידה ביתית (ולא רק) מתקבל מרקם קשה שאינו מאפשר הגשה. זה מה שתעשו (אוכל, באנו לעזור)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ג באב | 14.08.19
הגלידה מוצקה מדי וקשה להעביר אותה לצלחת? הנה הפתרון
(צילום: שאטרסטוק)

יש לנו חולשה לגלידה. ולמה לא? אין דבר טוב יותר מגביע, כוס, או צלוחית ביום קיץ לוהט (וגם לילה). אם היא מתוצרת בית, אפילו יותר טוב: אפשר לדלג על התורים הארוכים והמשתרכים שיש בגלידריות בימים אלו ולקבל שליטה מלאה על איכות וכמות החומרים / התוספות ולשלם זול, הרבה יותר זול.

אבל מה שקורה לעתים קרובות בגלידה מתוצרת ביתית (ולא רק), במיוחד כשמדובר בשאריות - זה מרקם קשה שמתקבל ולא נוח לעבוד איתו. אתם בוודאי יודעים על מה אנחנו מדברים. בתחילה, הטקסטורה קרמית ורכה, אך לאחר כמה ימים במקפיא, היא כל כך מוצקה שאתם חוששים שתצטרכו להשתמש בפטיש כדי לאכול את הקינוח שלכם. או גרוע מכך, שתצטרכו לחכות שעות כדי להגיש לעצמכם קערית ווניל פקאן.

קריס הוג'רהייד, שפית וקונדיטורית מארה"ב, מגלה מה הסוד להגשת גלידה רכה: פשוט להוסיף לה מעט אלכוהול.

"הוספת אלכוהול לגלידה שלכם היא דרך נהדרת להפוך אותה ליותר רכה וקלה להגשה", היא אומרת. זה נכון: לאלכוהול יש יכולת הקפאה סופר נמוכה ולכן הוספת כמות קטנה לפינוקים קפואים, תעזור להימנע מהמרקם הקפוא-מוצק, הנוטה להופיע בקינוחים תוצרת בית. זו אותה הסיבה שבקבוק הוויסקי שלכם לעולם לא מתמצק במקפיא.

כמה אלכוהול הכי טוב? קריס ממליצה להשתמש בכף אחת עבור כל ליטר גלידה שתכינו. "היזהרו לא להגזים, שכן הוספת כמות גדולה מדי תביא לבלגן שמנתי שלעולם לא יקפא".

אתם יכולים להשתמש במשקה חריף בטעם ניטרלי כמו וודקה, או שאתם יכולים להתאים את האלכוהול לטעם הגלידה שאתם מכינים. "קורטוב בורבון או וויסקי בגלידת הווניל שלכם, יהפוך אותה לפשוט מדהימה; קירש (ברנדי שזוקק מדובדבנים) בגלידת התות שלכם ישדרג אותה עוד יותר".

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22