כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפְריטָּטָה ברוקולי ופטריות עם סלט בריאות

בראנץ' אולטימטיבי של סוף החופש לכל המשפחה, כזה שיגרום לכולם לרוץ לשולחן ולבקש עוד ועוד. מתכון לפריטטה - חביתה עשירה מהמטבח האיטלקי / ספרדי שטעים להגיש עם סלט בריאות לארוחה מושלמת (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | ז' באלול | 29.08.17
פריטטה עשירה וסלט בריאות
פריטטה עשירה וסלט בריאות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לפריטטה:

  • 1 בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות
  • 2 כוסות ברוקולי (עדיף טרי)
  • 5 פטריות טריות, פרוסות
  • 6 עגבניות שרי תמר, חצויות
  • 8 ביצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן

לסלט בריאות:

  • 1 ראש קייל, שטוף היטב ומיובש
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 מלפפון, חתוך לקוביות
  • 8 עגבניות שרי
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 1 גמבה, קלויה וחתוכה לרצועות
  • 1 כף פסטו
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון, סחוט
  • מלח

אופן ההכנה:

הכנת הפריטטה:
1. במחבת, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים הכל יחד על אש גבוהה.

2. בקערה, טורפים את הביצים, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים את התערובת על הירקות. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומטגנים עד שהפריטטה זהובה בתחתית. מכסים את הפריטטה בצלחת בקוטר של המחבת, הופכים עליה את הפריטטה ומחזירים אותה למחבת על הצד השני שהיה קודם למעלה (תוכלו לראות הטכניקה כאן). מכסים את המחבת, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

הכנת הסלט:
3. בזמן שהפריטטה מתבשלת, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט וסמוך להגשה, יוצקים מעל את הפסטו, השמן והלימון, מתבלים במלח ומערבבים.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22