כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון להאש בראונס - תפוחי אדמה מטוגנים בסגנון אמריקאי

האש בראונס זה מנה בריטית-אמריקאית קלאסית של תפוחי אדמה חתוכים - בכל צורה - ומטוגנים שמתלווים לרוב לארוחת הבוקר. במילים אחרות, במקום לעבוד על ערימת תפודים קצוצים, הפכנו אותם לפשטידה גדולה מטוגנת וטעימה מ-4 מרכיבים בלבד (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בחשוון | 17.11.19
האש בראון אחד ענק!
האש בראון אחד ענק! (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בעלי מרקם עמילני
  • 1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
  • פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מקלפים ומגרדים את תפוחי האדמה לקערה גדולה מלאה במים, מה שיימנע מהם להשחים.

2. מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ושוטפים אותם היטב עד שהמים נעשים שקופים, כדי להסיר את העמילן שמונע מתפוחי האדמה להשחים ולהפוך לפריכים. ביד, סוחטים קבוצת תפוחי אדמה אדמה בכל פעם ומעבירים לקערה יבשה.

3. מוסיפים כף שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.

4. במחבת בקוטר 22 ס"מ עם ציפוי נון-סטיק, מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית-גבוהה. מניחים את תערובת תפוחי האדמה במחבת ובעזרת מרית או גב של כף, מחליקים את החלק העליון, כך שהתערובת תגיע לגובה של כ-1.5 ס"מ.

5. מבשלים במשך 5-8 דקות, עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים (מרימים את הקצה בעזרת מרית כדי לבדוק את התחתית).

6. בזהירות, מחליקים את תכולת המחבת לצלחת גדולה, מכסים את הצלחת במחבת והופכים במהירות. מזלפים את כף השמן הנותרת סביב שולי המחבת ומבשלים במשך 4-6 דקות נוספות.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
מה עם ביצים? ומה זורים מעל? בצל ירוק?
חיותה18.11.19
4
קיצר.............. עיג'ות!!!!!!!!! מה השם הגרנדיוזי שנתתם!
ירושלים18.11.19
3
קיצר.............. עיג'ות!!!!!!!!! מה השם הגרנדיוזי שנתתם!
ירושלים18.11.19

הצגת כל התגובות

2
לא חסר ביצים? זו בעצם לביבת תפו"א גדולה
מיכל18.11.19
1
חותכים אותם? לא כתוב , חבל
מימי18.11.19
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

הכשרה וניסיון במינימום זמן

בוער בך לתרום? זה המסלול היוקרתי של השירות אזרחי

כיכר בשיתוף מעלות | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22