שגרת בוקר סוערת

"מה אתה רוצה בלחם?" כך תתמודדו עם סאגת הסנדוויץ'

הכנת סנדוויץ', נשמעת פעולה פשוטה לביצוע. אך כשהילד לא מצליח להחליט מה הוא רוצה בסערת הבוקר ולבסוף חוזר עם תיק מלא, אתם נותרים עם פה פעור ודילמה חוזרת ביום למחרת. • כך תפתרו את הסאגה (ילדים, אוכל, בריאות).

טובה אור | כיכר השבת |
ארוחת בוקר לבית הספר (צילום: שאטרסטוק)

הבוקר אצלי שוקק חיים כמו כל בית טיפוסי, אני מנסה לתמרן באומנות העדינה של הכנת כריך שהוא גם טעים ומזין וגם ירצה את הילדון החמוד. המטבח נראה כמו קנבס של מרכיבים - ממרח שוקולד, פרוסות גבינה וקופסת טונה יושבים על השיש ומחכים בקוצר רוח לרגע שלהם באור הזרקורים של ארוחת הבוקר.

אני צועקת ממעמקי הארון: "מה אתה רוצה בסנדוויץ' שלך היום?" תוך שאני מדמיינת יצירה טעימה להפליא שהילד יטרוף בשקיקה בארוחת הבוקר.

כמו בכל יום, השאלה הפשוטה לכאורה הזו הופכת לדרמה בת שלוש מערכות עם חרטות, חוסר החלטיות וטוויסט מפתיע בסוף.

אני מתחילה למרוח שוקולד ספק בצער על חוסר הבריאות, ספק בתקווה שלפחות הילד יאכל את הלחם. אבל אז אני שומעת קול מהוסס אומר, "אממ, בעצם לא שוקולד היום. רוצה משהו אחר". באנחה, אני מגרדת את הטוב הדביק, מבינה שאולי אצטרך תואר בקריאת מחשבות כדי לפענח את רצונות הסנדוויץ' של ילדי.

אני מכניסה לתערובת פרוסות גבינה צהובה כבקשת ילדי המתוק אבל שוב הוא מתחרט. אני מציעה טונה כאופציה אחרונה. הילד מסכים, והקלה שוטפת אותי. אני מורחת את הטונה, מוסיפה מלפפון ואורזת בזהירות. מתוך אמונה שפיצחתי את הקוד לארוחת בוקר מוצלחת. רק מזכירה שהוא אחד מתוך סדרה של ילדים שמקיימים כל בוקר מערכות דומות.

היום חולף לו במהירות. הילד חוזר. אני פותחת בשקיקה את תיק האוכל של ילדי, בציפייה לגלות אריזה ריקה של כריך. להפתעתי, או לאכזבתי, הלחם נשאר שלם, ללא סימני נגיסה. אני תוהה אם החיפוש אחר הכריך המושלם הוא קרב מתמשך שלא ניתן לפתרון.

כולנו יודעים שארוחת בוקר מאוזנת נותנת את הטון ליום, ומספקת רכיבים תזונתיים חיוניים ואנרגיה הדרושים לביצועים פיזיים ונפשיים מיטביים.

אז איך נוכל לנווט את עצמנו בטירוף של הבוקר ולעודד את ילדינו לעשות בחירות בריאות לארוחת בוקר? בחירות שגם יאכלו בתאבון??

גוונו וצרו עניין

כדי לשמור על עניין סביב האוכל. גוונו את הארוחה. לרובנו אין זמן בבוקר להכנת אוכל מיוחד. אך גם במילוי הכריך ניתן לגוון: מרחו כל יום משהו אחר: פעם חומוס, טחינה, ממרח טונה, ממרח חלווה, וכו'. ניתן לגוון גם בצרוף הירק, או בצורת החיתוך.

תכננו מראש עם הילדים

זמן הבוקר הוא זמן לחוץ. תכננו עם הילד כבר בערב של יום קודם, מה הוא יאכל בבוקר. הציעו לו כמה אפשרויות ומתוכן יבחר באופציה אחת. אם זה אפשרי, הכינו את האוכל כבר מבעוד ערב. אתם יכולים לתכנן עם הילד תפריט שבועי ולהציג את זה בדף באמצעות טבלה עם ציורים או כיתוב, בהתאם לגיל וההבנה.

חנכו והסבירו

שתפו את ילדכם בחשיבותה של ארוחת בוקר מאוזנת. הסבירו כיצד זה מתדלק את הגוף והמוח שלהם לכל היום. ילדים נוטים לעשות בחירות בריאות יותר כאשר הם מבינים את הסיבות מאחוריהן.

הוו דוגמא אישית חיובית

ילדים מציגים את התנהגותם לפי הוריהם. הפגינו מחויבות לאורח חיים בריא על ידי בחירה מזינה לארוחות שלכם. זה מהווה דוגמה חיובית לילדכם.

בסופו של דבר, החיפוש אחר הכריך המושלם עשוי להישאר סאגה מתמשכת, אבל המסע לעבר שגרת בוקר בריאה יותר שווה את המאמץ. על ידי יצירת סביבת ארוחת בוקר חיובית ושיתוף ילדכם בתהליך קבלת ההחלטות, אתם לא רק מבטיחים שהם יתחילו את היום שלהם כמו שצריך, אלא גם מכינים את הבמה לחיים שלמים של הרגלים בריאים. אז, אמצו את טירוף הבוקר בחיוך, ותנו להרפתקאות בהכנת סנדוויצ'ים להמשיך!

עוד על תזונת ילדים

עוד על תזונת ילדים וילדים סרבני אכילה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר