כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לפנקייקס מקמח שקדים עם רוטב שוקולד משגע

אין דרך מתוקה וכיפית לפתוח בוקר חורפי ושבוע חורפי שמנצחת פנקייקס חמים עסייסים ורוטב שוקולדי סמיך ועשיר שהכנתם בעצמכם ולא סחטתם מבקבוק תעשייתי. מתכון לפנקייקס מקמח שקדים עם רוטב שוקולד משגע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' בכסלו | 21.11.20
פנקייקס מקמח שקדים ורוטב שוקולד
פנקייקס מקמח שקדים ורוטב שוקולד (צילום: cottonbro from Pexels)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לפנקייקים:

  • 1 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1 כוס קמח לבן (מודדים לאחר הניפוי)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 2 כפות סוכר
  • 1 1/2 כוסות רוויון (ניתן להחליף בתערובת של חצי חלב וחצי יוגורט מעורבבים היטב)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • שמן לטיגון

לרוטב השוקולד:

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס שוקולד חלבי שבור לחתיכות
  • 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, המלח והסוכר. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הרוויון, הביצים, תמצית הווניל והחמאה המומסת. יוצרים גומה בתערובת היבשה ויוצקים פנימה את התערובת הרטובה. מערבבים יחד בעזרת כף עץ או מרית סיליקון עד לאיחוד. מניחים בצד ועוברים להכנת רוטב השוקולד.

2. בסיר קטן על אש בינונית, מביאים לרתיחה את השמנת ואז מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את השוקולד, החמאה, הקינמון והמלח עד שמתקבל רוטב אחיד. מסירים מהאש ומניחים בצד או משאירים לחימום על אש נמוכה מאוד עד להגשה. הרוטב יהיה סמיך יותר כשהוא יתקרר.

3. מחממים מחבת על אש בינונית ומברישים אותה בשכבה דקה של שמן. יוצקים 1/4 כוס מהבלילה לכל פנקייק ומטגנים 4-5 פנקייקס בכל פעם (או פחות, תלוי בגודל המחבת). לאחר 3 דקות או כשנוצרות בועות על פני השטח העליון והקצוות מתייצבים, הופכים את הפנקייקס ומטגנים עוד 2 דקות, עד להשחמה יפה. מוציאים לצלחת ומכסים בנייר כסף עד להגשה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22