כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לחביתה מקושקשת מושלמת וסופר קרמית

מה אם נאמר לכם שהחביתה שלכם יכולה להפוך ליצירת אמנות? ואנחנו לא מגזימים. הדרך שבה אתם מקשקשים את הביצים פלוס רכיב מפתיע יהפכו את החביתה שלכם לוואו אמיתי (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ב באדר א' | 13.02.22
חביתה מקושקשת מושלמת וסופר קרמית
חביתה מקושקשת מושלמת וסופר קרמית (צילום: Stepanek Photography on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפיות קורנפלור / עמילן תפוחי אדמה
  • 60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית. מערבבים היטב את הקורנפלור עם 1/2 1 כפיות מים או חלב עד שאין גושים.

2. מוסיפים לקערה מחצית מקוביות החמאה, את הביצים, וקורט מלח וטורפים היטב במטריפה ידנית או מזלג, עד שהביצים טרופות לחלוטין ונשארים רק גושים קטנים של חמאה בבלילה.

3. מחממים כף מים במחבת נון-סטיק בקוטר 25 ס״מ על אש בינונית. מסובבים בעדינות את המחבת עד שהמים מתחילים להעלות אדים ונותרות רק טיפות אחדות על המחבת.

4. מוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה ומסובבים את המחבת בתנועות גדולות, במשך 10 שניות, עד שהחמאה נמסה ומעלה קצף, אך לא משחימה.

5. מוסיפים את תערובת הביצים ומבשלים במשך 1-2 דקות, תוך כדי ש״דוחפים״ ומקפלים את התערובת שוב ושוב בעזרת מרית. ערבוב נמרץ יותר יביא לחביתה במרקם רך מאוד ואילו ערבוב רפה יותר, לחביתה במרקם אוורירי יותר.

6. כשהחביתה מבושלת קצת פחות מהתוצאה הסופית שאתם אוהבים, מעבירים אותה מיד לצלחת הגשה - אל דאגה, היא תתגבש למרקם הסופי בצלחת. מגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יצא מולשם
אהובה23.01.24
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22