כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לפנקייק שוקולד אוורירי במיוחד - למבוגרים בלבד

למה אנחנו כל כך אוהבים פנקייק? כי הוא מתוק, מנחם ויש אינסוף דרכים להכין אותו - וזה מתכון שהופך אותו לענן מושלם ומוכיח: פנקייק זה ממש לא רק לילדים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ה באדר א' | 26.02.22
פנקייק שוקולד
פנקייק שוקולד (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 100 גרם קמח מנופה
  • 2-3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 250 מ"ל חלב
  • 1 כף שמן צמחי
  • 60 מ"ל בירה כהה

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את כל הרכיבים היבשים.

2. בקערה נפרדת, טורפים קלות את הביצים, מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים לאיחוד. לבסוף מוסיפים גם את הבירה ומערבבים.

3. מוסיפים בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת היבשה - מוסיפים בתחילה רק 1/4 כוס, מערבבים במרץ ואז מוסיפים את שאר התערובת הנוזלית ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

4. מברישים קלות בשמן מחבת עם ציפוי לא דביק ומחממים אותה על אש בינונית. לכל פנקייק יוצקים 1/2 כוס מהבלילה, כשעולות בועות, הופכים את הפנקייק בעדינות בעזרת מרית ומטגנים מהצד השני. מוציאים את הפנקייק המוכן לצלחת, נותנים לו להצטנן קלות ובינתיים מטגנים את הפנקייק הבא.

איך מגישים? מורחים שמנת חמוצה / קצפת על הפנקייק שבצלחת ומקפלים לחצי ואז שוב לחצי. חוזרים על הפעולה עם הפנקייקים הבאים ומגישים עם פירות טריים, סירופ שוקולד או מייפל ותוספות אהובות אחרות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22