כיכר השבת

בוקר של הביוקר

מתכון לסלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

מי לא אוהב סלט קיסר קלאסי? הוא פריך, מרענן ועמוס בדברים טובים - כלומר, קרוטונים, פרמזן ורוטב מלוח-קרמי. מה שאנחנו לא אוהבים בו זה להקציף איולי באינטנסיביות עד שהדו-ראשי שלנו בוער. בנוסף, כל עניין הביצים הנאות לא תואם לטעם של כל בני המשפחה שלנו, אז הנה גרסה קצת אחרת שכוללת חומוס צלוי לתוספת חלבון ורוטב קסום שקל להכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו באב | 23.08.22
קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם
קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לחומוס הקריספי:

  • 425 גרם גרגרי חומוס משומרים, שטופים ומסוננים
  • שמן זית
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית מלח גס

לרוטב:

  • 1/2 כוס מיונז
  • מיץ מחצי לימון (כ-2 כפות)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום, מגוררת

להרכבה:

  • שמן זית
  • 2 כוסות לחם חתוך לקוביות
  • מלח גס
  • 2 ראשי חסה, קצוצה או קרועה לחתיכות בגודל נגיסה
  • גבינת פרמזן מגורדת, להגשה

אופן ההכנה:

1. מכינים את החומוס הפריך: מחממים תנור ל-220 מעלות. על תבנית המרופדת בנייר אפייה מקפיצים את החומוס עם כמה כפות משמן הזית, הפפריקה והמלח, עד לציפוי. אופים עד שהחומוס מזהיב ופריך, 15-20 דקות.

2. מכינים את הרוטב: בינתיים, טורפים בקערה קטנה את המיונז, מיץ הלימון, הפרמזן, החרדל והשום. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם הרוטב נראה סמיך מדי (הוא צריך להיות בערך במרקם של שמנת חמוצה), מוסיפים כפית מים ומקציפים לאיחוד. ניתן להכין את הרוטב עד יום מראש ולשמור במקרר.

3. מרכיבים את הסלט: במחבת גדולה מחממים כמה כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הלחם ומקפיצים, לציפוי בשמן. צולים עד להזהבה מכל הצדדים, 8-10 דקות. מסירים מהאש, מתבלים במלח ומניחים בצד.

4. לקערת סלט גדולה שופכים כמה כפות מהרוטב. מוסיפים את החסה ומערבבים לציפוי, מוסיפים עוד רוטב לפי הצורך. מניחים מעל את גרגירי החומוס הפריכים, הקרוטונים ועוד גבינת פרמזן - סמוך להגשה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22