כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

במקום לעמוד ליד הכיריים ולנופף בטירוף עם מרית, זרקו את כל מרכיבי ארוחת הערב שלכם לתבנית ותנו לתנור לעשות את העבודה הקשה בשבילכם. ניצול משאבים, אנשים. זו 2023. התוצאה? מעין פריטטה מפוארת ומרשימה, אבל קלה מאד להכנה, שאתם יכולים בקלות להתאים את הפרודוקטים שלה לעונה או לטעמכם האישי. ואם כל זה לא מספיק, השכבה הדקה של הביצים האפויות מושלמת להגשה על טוסט, לגלגול בטורטייה או לשמש כבסיס לסלט (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בטבת | 10.01.23
ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות
ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות (250 גרם) עגבניות שרי, חצויות
  • 6 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 בצל סגול בינוני, פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 14 ביצים גדולות
  • 1 קישוא בינוני, פרוס דק
  • 2 כוסות (40 גרם) עלי רוקט + עוד, לקישוט
  • 1/4 כוס (28 גרם) גבינת פטה מפוררת + עוד, לקישוט
  • 1/2 כפית מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס / לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בקערה בינונית את עגבניות השרי, השום, הבצל והשמן ומערבבים לציפוי. מסדרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים עד שהעגבניות מתחילות להשחים, 15-20 דקות.

2. בזמן שהעגבניות נצלות, טורפים יחד את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הקישוא, הרוקט, גבינת הפטה, המלח והפלפל ומערבבים, לאיחוד.

3. מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לעגבניות סיבוב בעזרת מרית ואז יוצקים מעל את תערובת הביצים. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים עד שהביצים מתבשלות, 15-20 דקות. מקשטים בעוד גבינת פטה ועלי רוקט.

אחסון: שומרים בכלי אטום במקרר (עם נייר פרגמנט בין הפרוסות) למשך 3-4 ימים, או במקפיא עד 3 חודשים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
שקשוקה בתנור
שיר10.01.23
אולי גם יעניין אותך
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22