כיכר השבת

פסח - התחלנו

מתכון לפסטלה (בסטיל) - קציצות בשר עטופות בפירה של וול דאן

קציצות או כיסונים, פסטלה או בסטיל - איך שלא תקראו לזה, הקונספט זהה: בשר טחון של וול דאן, מתובל היטב, עטוף בפירה תפוחי אדמה ומטוגן בציפוי קמח מצה פריך. מתכון מושלם ומדריך וידאו שלב אחר שלב שתכינו שוב ושוב הפסח הזה (מתכונים לפסח, אוכל)

22
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | ד' בניסן | 05.04.22
פסטלה (בסטיל) - קציצות בשר עטופות בפירה
פסטלה (בסטיל) - קציצות בשר עטופות בפירה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 5-6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה, מקולפים
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום ועריכה: אוראל בראל)

1. בסיר גדול על אש בינונית, מניחים את תפוחי האדמה, מכסים במים ומבשלים אותם עד לריכוך. מסננים את תפוחי האדמה לחלוטין, מתבלים במלח ופלפל שחור, מועכים היטב לפירה ומצננים לגמרי. חשוב שהפירה יהיה קר.

2. במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים עד הבצל עד להזהבה. מתבלים ב-1/2 כפית פלפל שחור, כפית שטוחה של מלח ו-1/2 כפית בהרט ונותנים להם "להיפתח" במשך 1-2 דקות.

3. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו היטב ומבשלים במשך 5-10 דקות.

4. מעבירים את הבשר למסננת כדי שיגיר כמה שיותר נוזלים ויצטנן.

טיפ: מניחים את הניילון הנצמד במקרר או במקפיא - נוח יותר לעבוד איתו כשהוא קר.

הרכבת הפסטלה:
5. לכל קציצה, חותכים ריבוע של ניילון נצמד. מניחים במרכז כל ריבוע, 2 כפות מהפירה ומשטחים לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים במרכז מתערובת הבשר, אוחזים ב-4 פינות ריבוע הניילון וסוגרים אותן פנימה. מסובבים ומהדקים את החלק העליון. לאחר מכן מסירים את הניילון ומעצבים בעדינות לעיגול שטוח.

6. בקערה אחת טורפים את הביצים עם 1/2 כפית מלח ובקערה שנייה מניחים קמח מצה.

7. במחבת גדולה, מחממים היטב שמן לטיגון עמוק. במקביל, טובלים כל עיגול בביצה ואז בקמח מצה - דואגים שיד אחת תהיה תמיד יבשה, כדי שלא יווצרו גושים בקמח. מסדרים בצלחת את העיגולים שמוכנים לטיגון.

8. מטגנים בקבוצות במשך 2 דקות מכל צד או עד להשחמה טובה. מוציאים למסננת או נייר סופג ומגישים לצד סלט רענן.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
22 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
10
נראה טוב נכין בחג
מירי06.04.22
9
אשכנזי מיידי
ללא שם05.04.22
מה הקשר
בנט06.04.22
חחח צודק/ת
אוראל בראל05.04.22
זה ניראה לי בנטאג' קציצות תפו"א טוניסאיות
07.04.22
תגיד תודה תראה כמה הוא משקיע
יי06.04.22
לא נורא תאכל קצת מאכלים אשכנזים דווקא חשבתי שזה מאכל תוניסאי
לולו06.04.22
8
אמלה זה נראה טוב בטרוףףףף
רינוש06.04.22
תודה
אוראל בראל08.04.22

הצגת כל התגובות

7
ממש טעים
ללא שם05.04.22
תודה רבה
אוראל בראל05.04.22
6
מזכיר קצת קניש של יוצאי מזרח אירופה. רק תיבול מעט שונה
א מחייה06.04.22
נכון יש את המאכל הזה בהרבה גירסאות ולכל עדה יש את הגירסה שלה
אוראל בראל08.04.22
5
אווהי אוראל אין כמוך ממש מדהים תודה רבה על ההעשרה אין סופית ממש אהבתי את הטריק עם הניילון נצמד
הודיה06.04.22
תודה רבה . בכייף
אוראל בראל08.04.22
4
נראה טיל הולכת להכין את זה
בנט06.04.22
3
מה שידוע לי בסטיל לא עושים עם פירורים זה יכול לצאת טעים בלי? תודה על המתכונים אלוף!!!
.06.04.22
יש כאלה ששמים קודם את הפירורים ואז את הביצה אפשר לשחק עם זה לפי מה שאוהבים
אוראל בראל08.04.22
2
הכנתי יצא מהמם תודה!!!!
מירי20.04.22
1
מחכה לפסח להכין. תודה
וואי ואי איזה מתכון06.04.22
בשמחה
אוראל בראל08.04.22
בהצלחה
אוראל בראל08.04.22
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה לפסח

פתיחה מלכותית: סביצ'ה סלמון עם תותים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

פסח תשפ"א 2021

מורן פינטו מנצלת את התותים לסביצ'ה סלמון

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סלט חצילים ופלפל אדום שאתם חייבים לנסות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

המטבוחה שמורן פינטו מכינה לפסח הזה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

פסח תשפ"א 2021

ממרח זיתים, כוסברה ושום פיקנטי ומשגע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

סלמון חמוץ מתוק שמגישים קר לצד חריין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

כך תכינו געפילטע פיש טעים וכשר לפסח

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 22.03.21

כשר לפסח

גפילטע פיש ביתי שכל אחד צריך לדעת להכין

מורן פינטו | 13.04.20
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

פסח כשר וטעים

פילה סלמון אפוי במרינדת הדרים ורוזמרין

כיכר אוכל | 18.04.19