רבנים, אברכים ונגידים בכינוס אחד

עשרות גבירים מכל רחבי העולם יגיעו בשבוע הקרוב לארץ לכינוס חיזוק מיוחד לעולם התורה בהשתתפות גדולי ישראל ואלפי אברכים שיתקיים ביום שני הבא במודיעין עילית, במעמד חנוכת הבית למוסדות "עטרת שלמה" בעיר (חרדים)

9תגובות
הרב שלום בער סורוצקין (צילום: שלומי כהן)

מחזקים את עולם התורה: עשרות גבירים יגיעו בשבוע הקרוב לארץ, להשתתף בכינוס חיזוק לעולם התורה ואברכי הכוללים, בצל גזירות הגיוס והקיצוצים בתקציבים, הצפויים בממשלה החדשה שתקום, שיתקיים במעמד חנוכת הבית למוסדות 'עטרת שלמה' במודיעין עילית.

הנדיבים שיבואו מפריז, ניו יורק, דרום אמריקה ומדינות נוספות, יגיעו לארץ לרגל מעמד חנוכת הבית למוסדות 'עטרת שלמה', בראשות הגאון רבי שלום בער סורוצקין, שתתקיים ביום שני, ערב ראש חודש ניסן, במודיעין עילית.

במעמד ישתתפו גדולי הדור, מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי, הגרי"ג אדלשטיין, האדמו"ר מויז'ניץ, ראשי ישיבות וגדולי תורה נוספים.

ל"כיכר השבת" נודע כי בין הגבירים שיגיעו לארץ, יהיו ר' שלום יהודה רכניץ מארה"ב, שיהיה נואם הכבוד באירוע, זאת בנוסף לקריאת השם ל"אות עולם" לישיבת האברכים במודיעין עילית, שייקרא על-ידי מרן ראש הישיבה, "כולל משפחת רכניץ".

בנוסף יגיעו לכינוס, ר' גמליאל קזרי ורעייתו שתרמו את בניין הישיבה בקרית ספר, בני משחת פאלק אשר תרמו את בית המדרש הגדול ותורמים ונדיבים רבים.

מלבד חנוכת הבית של הישיבה, יוכנסו שני ספרי תורה חדשים אל היכל הישיבה, יצויין זכרו של מרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל והבנין יונצח לזכרה של הרבנית קנייבסקי ע"ה.

במעמד צפויים להשתתף למעלה מ-3,000 אברכים ובוגרים, שישבו יחד באוהל ענק שיוקם בסמוך לישיבה, כאשר גדולי ישראל הבהירו כי בואם למעמד הוא כדי לחזק את לומדי התורה בפרט אל מול הגזירות הקשות.

אחד מידידי הישיבה אומר בשיחה עם "כיכר השבת" כי ''ההיערכות בקרב אלפי הבוגרים והאברכים לקראת הכנס הגדול בשיאה. הנדיבים שמגיעים מהעולם עושים זאת כדי לחזק את האברכים ולהאדיר את כבודם של לומדי התורה. וכמובן כהערכה למי שנושא בעול הכבד - הגאון רבי שלום בער סורוצקין שתרם תרומה מכרעת להתפתחות של עולם התורה והכוללים בארץ ישראל".

"אין ספק שמשלחת כה חשובה של תורמים, נדיבים וגבירים שמחזיקים חלק ניכר ב''יששכר וזבולון' בדורנו, חשובה מאד בימים קשים כאלו כשמנסים לפגוע כל כך בלומדי התורה", הוא מוסיף.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
איזה תמונה מצחיקה
מירי
6
הם לא אקטואלים כבר...
נו באמת
5
מקבל במה וחשיפה כשל גדול הדור
שמנדריק
4
שעדיין לא שילם משכורות לאברכים והעובדים. ומשקיע על ארוע למעלה משתי מליון שקל
שיפקוש
3
חזק ואמץ הרב סורוצקין ותמשיך לתמוך ולהגדיל את מוסדות התורה והכל בזכות הסיעתא דשמיא שיש לך לאור זה שאתה לא נכנע והולך בדרכו ולאורו של מרן רה"י שליטא
ירושלמי
2
כמה ספרדים מתקבלים שם
שאלת בירור
1
את השנאה בין ציבורים שלמים ...........כבר עדיף לא לתרום זה מצוה יותר גדולה.
משה חי

עוד בחדשות חרדים:

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא י'-ט"ז | צפו בשיעור (יהדות)

|

המסר החריף לממשלה

עשרות ראשי ישיבות התאספו לכינוס חירום בביתו של ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, שהשמיע את זעקת עולם התורה מול המערכת המשפטית שהניפה את חרב הגזירות והקיצוצים | הגר"ד העביר מסר ברור: "הממשלה עדיין אינה פותרת את הדבר, וכל העת דעתנו נתונה על דבר זה ואיננו יכולים לעמוד מנגד" | סיקור ותיעוד (בארץ)

|

"גם אני התפעלתי מזה"

חזן תלמיד חכם נכה או חזן רגיל שעומד על רגליו – מי עדיף? ושני הסיפורים המטלטלים שסיפר המנהיג הליטאי | צפו בתיעוד המלא מהריתחא דאורייתא בעת ביקורו של הגר"י זילברשטיין אצל ראש הישיבה הגר"ד לנדו (חרדים)

|
ש

חסר תקדים!

חדרה, אחת הערים המתפתחות ביותר בישראל, נמצאת כעת במרכזו של גל פיתוח חסר תקדים | העיר, שמשלבת בין היסטוריה עשירה לתשתיות מודרניות, מושכת אליה משקיעים מכל רחבי הארץ להשקעה במגוון פרויקטים. כעת, חברת נדל"ן בבני בברק, הודיעה שתקצה 3 דונם להסכם שיתוף מיוחד למגזר החרדי בלבד (נדל"ן) 

כתבה מקודמת|מקודם

בצומת שרי ישראל -יפו 

עשרות מפגינים מ'פלג הרצ"פניקים' מוחים נגד גיוס חרדים לצה"ל בצומת המרכזית שרי ישראל - יפו בירושלים | על פי הודעת המשטרה: "הכוחות במקום מכווינים את ציבור הנהגים לדרכים חלופיות" (חרדים)

|

"זה מעבר לדעה שלי"

יו"ר ועדת הפנים, ח"כ יעקב אשר, מציב סעד זמנים ברור להעברת חוק הגיוס והסדרת מעמד תלמידי הישיבות ומבהיר כי אם החוק לא יעבור עד אמצע כנס הקיץ של הכנסת - לסיעת 'יהדות התורה' תהיה בעיה לשבת בממשלה: "הדבר הכי חשוב לעם היהודי בכלל" | הריאיון המלא והמקיף עם ח"כ אשר ישודר מחר ב'כיכר' (חרדים)

||
5

"אין מקום לבירור"

במכתב דרמטי במיוחד של מנכ"ל רשת החינוך העצמאי לחברי הוועדה לביקורת המדינה הוא מבהיר כי כל ענייני הרשת נתונים לפיקוח לפי חוק במשרדים הרלוונטיים ורשת החינוך לא מוצאת לנכון לשתף פעולה עם בדיקת הוועדה | חה"כ טור פז הגיב: "הם בלחץ גדול" (חרדים)

||
9

לְמַעַן תַּצְלִיחַ בְּכָל דְּרָכֶיךָ

ביקור רב רושם ערך המשגיח הגאון רבי משה דוד לפקוביץ, במעונו של ראש הישיבה רבי משה צדקה בעיה"ק ירושלים | השניים הרחיבו בנועם שיח בענייני הזמן והשעה | בסיום הביקור איחל ראש הישיבה לנכדי המשגיח את הברכה המיוחדת שזכה לשמוע ממרן ה'חזון איש' זצ"ל (חרדים)

||
2

יותר מ-50%, בפחות מ-7 שנים

חקיקת חוק הגיוס ממשיכה להסתבך וכרגע האיום נראה בעיקר מתוך הקואליציה - ומכיוונו של יו"ר ועדת חוץ וביטחון | על פי העקרונות החדשים שרוצה להציב יולי אדלשטיין ונחשפים כעת לראשונה ב'כיכר השבת', יעדי הגיוס יהיו גבוהים ממה שהציג שר הביטחון ויותר מ-50 אחוז, הסנקציות תהיינה קשות יותר והסיכוי שזה יעבור את סף דלתם של גדולי ישראל שואף לאפס (חרדים)

||
18

החטיבה לשמירה על הקרקע תורחב

השרהחרדי הגיע יחד עם אנשי לשכתו לביקור רשמי בקרית ארבע, שם נועד עם ראש המועצה | במהלך הביקור הקיים דיון עומק בנושא פיתוח היישוב והרחבתו, השניים דנו בהקמת שכונות חדשות, תוספת יחידות דיור, ובתקציבי האצת הבניה באזור (חדשות, בארץ)

||
1

פרסום ראשון

אחת הישיבות הוותיקות והנחשבות בבני ברק, עושה עליה לעיר הקודש | הישיבה שכבר החלה לפעול במתכונת קיבוץ - מתחילת זמן חורף, צפויה לקיים רישום ולפתוח לקראת זמן אלול הקרוב שיעור א' חדש | כל הפרטים (עולם הישיבות)

||
1

כזה עוד לא היה

סיפור בלתי ייאמן התרחש בימים האחרונים בעיירה היהודית הוותיקה פשיסחה בפולין, בו מעורבים מספר אנשי מפתח בכירים נוצרים מערים שונות בפולין, שנשלחו בהשגחה שמיימית מופלאה ומרתקת, להשיב מצבות יהודיות שנגזלו מבית הקברות של פשיסחה והותקנו בבית משפחה מקומית בפשיסחה | הסיפור המלא כאן ב'כיכר השבת' (חרדים)

||
3

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא ג'-ט' | צפו בשיעור (יהדות)

|
ש

שיתקבלו התפילות

רבבות נהרו גם השנה מכל רחבי העולם להילולת רבי ישעיה מקערעסטיר (בן ר' משה) הטמון בעיירה בודרוגקרסטיר (Bodrogkeresztúr) שבהונגריה | במהלך אבטחת שלומם של משתתפי ההילולא ובשבת שלאחר ההילולא עשרות פראמדיקים וחובשים בהם מתנדבי יחידת כח הצלה של איחוד הצלה סייעו ל-193 מתפללים שחשו ברע, נחבלו או נזקקו לקבל מענה רפואי (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

בפתח הדיון בוועדה

היום נפתח מושב הקיץ בכנסת והדיונים בוועדות חזרו לשגרה מלאה | משפחות החטופים שהקפידו להגיע גם במושבים הקודמים לוועדות השונות, הגיעו גם היום לועדת הפנים של חבר הכנסת יעקב אשר, שעשה עבורן מחווה | צפו (כנסת)

||
4

אור הרשב"י

גם השנה: רוצים לעלות למירון? תתחילו לרענן את האתר. הכניסה תתאפשר רק עם כרטיס שנרכש מראש – אבל את מועד פתיחת המכירה המדויק אף אחד לא מוכן לגלות | הציבור מתוסכל ומשרד התחבורה משוכנע שזה הפתרון לקריסות (חרדים)

||
7

תיעוד וסיקור

מאות ראשי ישיבות, ר”מים, משגיחים ואנשי חינוך, מכל רחבי הארץ השתתפו גם השנה בכנסיית החינוך השנתית של ארגון החינוך לב שומע, שנערכה לראשונה באולם הקונגרסים בבנייני האומה בירושלים | תיעוד וסיקור (חדשות חרדים)

||
3
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

שיטת שש הנקודות נועדה לאפשר לכל אחד ללמוד ולהצליח במבחני הרבנות הראשית, הן לדיינות, הן לרבנות והן לתעודת הסמכה כטוען רבני. מאות בוגרים של מל"מ כבר מכהנים כרבנים וטוענים רבניים. עם הצלחה לא מתווכחים (לימודים)

כיכר בשיתוף מל"מ|מקודם