כיכר השבת

סגולה לפרנסה: חלה בצורת מפתח. המתכון המלא

אחרי הפסח, נוהגים לאפות חלה לשבת בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. בפנים: שף הבית של חברת "שמרית" מסביר איך ולמה

סטפן לייק, השף של "שמרית" | כיכר השבת | כ"ג בניסן | 07.04.10
חלה
חלה (פלאש 90)

חלה הנאפית לשבת הראשונה שלאחר הפסח מהווה סגולה לפרנסה. לא מדובר בחלה רגילה; דווקא חלה בצורת מפתח המרמזת על פתיחת שערי הפרנסה.

לפניכם מתכון לחלה בצורה הייחודית, מאת סטפן לייק, שף הבית של חברת "שמרית".

הרכיבים:

1 ק"ג קמח

1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')

1 שקית משפר אפיה

¾ כוס סוכר (150 גר')

150 גר' מרגרינה (¾ חב')

2 ביצים בגודל L

כ-½1 כוסות מים פושרים

כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג לפיזור.

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים למנוחה בכלי מכוסה כחצי שעה.

לחלה אחת גדולה:

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים.

סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.

1.ליצירת החלק המרכזי של המפתח - מגלגלים שלושה חלקים לאורך של כ 40 ס"מ כל אחד

וקולעים מהם צמה.

2. מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.

3. מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועה באורך של כ 20 ס"מ כל אחד.

4. את החלקים הללו קולעים לצורת צמה. (החלה הקטנה מהווה למעשה את השיניים של המפתח).

5. מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.

6. את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות של כ 40 ס"מ

7. קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה

הגדולה. (עיגול זה מהווה את ראש המפתח).

8. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.

10. בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות אופים כ-35 דקות עד שהחלה זהובה.

11. מעבירים לרשת לצינון.

ליצירת שתי חלות קטנות יותר –

מבצעים את ההוראות הנ"ל ומחלקים את הבצק בתחילתו לשניים – כלומר בסופו, ל 18 חלקים.

בתאבון!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים

מתכון מנצח לחרוסת בסיסית מתוקה וטעימה לליל הסדר

כיכר אוכל | 21.04.24
ש

כריך טורטייה מקופל

סטארקיסט – לארוחות מושלמות גם בימי ערב פסח

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

ממלכה של איכות ויוקרה

חגגו את חג הפסח עם וול דאן: סימפוניה של טעמים תחת קורת גג אחת

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

סימפוניה של טעמים

בואו לחגוג את חג הפסח עם היינות המשובחים של משפחת אסרף

כיכר בשיתוף אסרף ווין | מקודם
ש

מוח שליט על הלב • ריאיון

האישה שמעוררת השראה: סיפורה של מושקי לנדאו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

עד מתי??

מרטיט: הבכי של היתום הקטן המתחנן וזועק "אמא!" • צפו

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

ריאיון מעורר השראה 

החרדית הכי בכירה על הדרך שלה לפסגת ההצלחה • צפו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

יוצא קצת מהגבולות

מוקפץ ירקות כתומים של שפים, בקלי קלות! למתכון המנצח>>

כיכר בשיתוף קנור | מקודם
ש

עשיר ומושלם

טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?

שף ישראל דודק בשיתוף קנור | מקודם

טעם של עוד

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

תת הרשת כשרה למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם

תוספת מושלמת

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

מחמם ומהנה

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24