על זה לא חשבתם: זוגיות זה כמו ספונג'ה?

מה עושים שהילדים גדלו וכבר אין נושאי שיחה זוגיים? הכל יבש ובלי חיות? האם אפשר בכלל להצית את האש? • וגם: זוהי הסיבה המדוייקת שזוגיות תהיה דומה לשטיפת רצפה (זוגיות)

1תגובות
אין לנו חשק הם אמרו שנכנסו • למצולם אין קשר לנאמר בכתבה (צילום: קובי גדעון/פלאש 90)

הם נכנסו כמעט בלי אנרגיה עם מבט כבוי בעיניים: "הגענו לסף, זהו!! אין טעם יותר לקשר הזה! לא טוב לי. משעמם לי. הכל רדוד. הילדים כבר גדלו, מה יש לי להישאר איתו?!" ספק שאלה ספק קבעה.

גם הוא הנהן ואמר: "אנחנו יושבים כל ערב בבית בקושי מחליפים חצי מילה, אין לנו שום נושאי שיחה, אפילו אין לנו על מה לריב, פשוט פיהוק אחד מתמשך".

הרגשתי מאוד חזק על מה הם מדברים.

הריק שהם תיארו היה מוחשי ונוכח בחדר וגם בתוכי.

הם איבדו את נקודת העונג בזוגיות ולנקודה הזו יש השפעה מיידית למוטיבציה להישאר יחד.

כח הרצון הוא כח החיים. הוא הכח המניע לפעולה. הוא ה"נתנה תוקף". כאשר אדם יוצא לפעולה ללא כוח רצון, ישנה סבירות גבוהה שהוא ייחלש באמצע כי הוא פשוט הכריח את המציאות בלי שום התבוננות בכלל אם הנפש שלו מוכנה לכך. כל תהליך צריך להתחיל ברצון.

לכן אנשים שהתחתנו ללא רצון, סביר להניח שהקשר לא יחזיק מעמד.

"אני מבינה שאיבדתם את הרצון להיות זו עם זה מסיבה אחת: כוח התענוג שלכם נפגע.

זה טבעי. כשאין תענוג, אז אין רצון. כולנו מחפשים עונג, זה הכוח שמניע את החיים.

אז מה קורה שאין תענוג? איך אפשר למצוא כח להמשיך את הקשר?

"האם אתם יכולים לחשוב על מציאות שבה יש אנשים שלא מתענגים לעשות דבר מסויים, אבל בכל זאת עושים אותו?"

ענה הראל: "בטח. לנקות את הבית. אני לא סובל את זה, אבל אחר כך, כשהבית נקי ונעים, כיף לי, אני נהנה להסתובב יחף על הרצפה הנקייה"

"בדיוק! פה נכנס הדבר המשמעותי ביותר. הכח הפנימי ביותר בנפש נקרא: כח האמונה".

"רגע, לא הבנתי! אז זוגיות זה כמו לעשות ספונג'ה? אין ברירה אז נסבול? ממש מעודד" אמרה בציניות נעמה.

"חס וחלילה. הקב"ה לא רוצה שתסבלו, הקב"ה כל רצונו זה להיטיב , הוא רוצה שתרצו שיהיו לכם חיי זוגיות מאושרים שתרצו חיים מלאי עונג".

"אסביר טוב יותר על כח האמונה ועל איך אפשר למצוא אותו בקשר שלכם. כח האמונה - זה הכח שמניע את כל כוחות הנפש, זו הנקודה הפנימית ביותר בנפש האדם. אדם הולך תמיד אחרי האמונות שלו ובשביל להגיע לדרך נכונה, חייבים לחזק את האמונה בדרך.

"לדוגמא: אם אני מאמינה שהשליחות שלי זה להיות מטפלת זוגית ולכן עליי להירשם לתואר שני, אחר כך ללמוד עוד 4 שנים לימודי הכשרה, אז אני אהיה מוכנה להקריב כרגע את התענוג שלי. אני אסע עד ירושלים, אחזור עייפה הביתה ואוציא הרבה כסף על הלימודים. אני בוחרת להקריב כרגע את כל התענוג שלי, למען האמונה שבסוף התהליך יצא לי מזה עונג.

אני יושבת ומדמיינת איך תראה הקליניקה שלי, איך אעזור לאנשים וכך אני מחזקת את האמונה שיהיה לי בעתיד עונג ממשי. כי ללמוד כל כך הרבה ולהשקיע זמן וכסף - זה לא ממש תענוג ואם זה היה תלוי רק בזה, אז הרצון מצד עצמו לא היה מתעורר. לכן הדרך היחידה לעורר אותו היא על ידי חיזוק האמונה"

"אני אגיד לך את האמת? אני מזמן הרמתי ידיים. אני לא מאמינה כבר בהראל. "כמה פעמים הוא הבטיח לי שהוא ישתנה, שהוא יפסיק להתנהג ככה?", התפרצה מיואשת.

"נעמה, אפשר שאלה? עזבי רגע את הזוגיות שלכם. איך הראל עם אנשים אחרים? בחברה, בעבודה?" שאלתי.

"הראל? כולם מתים עליו, גם בעבודה, גם החברים, הוא אוהב גם לעזור לכולם. רק איתי הוא על הפנים..." אמרה

"כבר יש לך סיבה ענקית להיות אופטימית. זה מעיד על כך שיש בו הרבה טוב והוא רק צריך לעשות עבודת התכוננות אלייך. אולי הגעתם למקום רע, אבל זה מחוסר ידע והבנה איך להיות בתוך הזוגיות.

ברגע שתחזקו את הידע הזה אחד כלפי השני אז תרצו להיות יחד, כי גם אם אין כרגע תענוג, האמונה תחזיק אתכם עד שיצמח תענוג בעבודה משותפת בעזרת השם.

תנסו להיזכר בשנים הראשונות שהיו נפלאות ובכל מיני חלקים טובים שהיו לכם במהלך הקשר. מתוך זה את יכולה להתחיל להאמין שהוא יכול לעשות לך טוב.

אם אין לך אמונה שהראל יכול לגרום לך אושר ואיתו את רואה את חייך, אז לא משנה מה הוא יעשה בשבילך, זה ייתפס אצלך כדבר שלילי.

אם תבחרו להאמין שזה שאתם ביחד זה כי הוא מתאים לך ואת לו, שהקב"ה זיווג ביניכם, זה יתן לכם הרבה כוח להתמודד עם הקשיים.

זו הנקודה הפנימית: האמונה היא שמחזיקה את הזוגיות.

חנה דיין

MA טיפול זוגי ופרטני

בוגרת בית הספר הגבוה לתורת הנפש

מתמחה בליווי לצמיחה מתוך משבר

קליניקה פרטית באזור המרכז

טלפון: 054-4480705

מייל: hanna.tipul@gmail.com

ליצירת קשר ולכל המאמרים : www.hannad.co.il

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
יפה מאוד!!! הכל בראש.
ללא שם

עוד בזוגיות:

על כאב ותקווה

הם כבר שמעו את כל השאלות והם כבר הפסיקו לענות. אבל כאן – הם מדברים. על כאב, על תקווה, על עייפות ועל הדברים שגילו בדרך הארוכה הזו, שהפכה מ"תקופת ביניים" למסלול חיים שמעטים מדברים עליו בגלוי. הכתבה הזו היא לא רק זעקה – אלא גם מכתב אהבה. לרווקות ולרווקים שצמאים לקול דומה, וגם לעצמם (זוגיות)

||
35

ייעוץ זוגי

מה הופך חופשה זוגית לחוויה מושלמת, ומה עלול לגרום לה להרגיש מאכזבת, גם כשכל התנאים האידיאליים מתקיימים? דוד וחני יצאו לשתי חופשות דומות, אך חזרו עם תחושות שונות לחלוטין – האחת הותירה תחושת החמצה, והשנייה הייתה כמעט מושלמת. מה באמת קרה שם? (זוגיות)

||
4

אף אחד לא יכול לשלוט בך

עמדתי נבוך עם יד מושטת, והוא ממשיך בשיחה כאילו אין מישהו מולו. ליבי החל בתפילה חרישית, שישים לב אליי, שלא אתבזה אל מול כולם. המתנתי עוד כמה שניות עם היד באוויר, ראיתי את בן שיחו מנסה לרמוז לו על המתרחש מולו, אבל הוא ממשיך לדבר עימו ולא התייחס אליי (מגזין כיכר)

||
12

בין שמחה וליצנות

בינתיים אנשים שהיו באזור החלו לצעוק לעברו, ואני ניסיתי לקום ולברוח, אבל לא יכולתי. ראיתי את חברים שלו תופסים אותו ומנסים להרגיע אותו, אבל הוא לא נרגע, עד שהגיע החבר שלו ועזר לי לקום: "מה זה הדיבור הנגוע הזה, בנאדם? טוס מכאן אבל בזריז. שלא יהיה פה סרט עכשיו", אמר לי בלחץ (מגזין כיכר)

||
20

עֹשֶׁר שָׁמוּר לִבְעָלָיו לְרָעָתוֹ

יום אחד אלי החליט "אין יותר אשראי, כל מה שצריך, רק מזומן. כשאת צריכה משהו, תבואי אליי ואני אתן לך". מאז התחיל הסיוט שלי: הייתי צריכה לבקש ממנו כסף על כל דבר אפילו הקטן שהיה, ולריב איתו על הסכום שאני צריכה. אני זוכרת את עצמי מנסה להוציא ממנו עוד כמה שקלים (משפחה, מגזין כיכר)

||
39
ש

בן למשפחה תורנית מפוארת

מקרה מצוקה חמור מאוד של אברך תלמיד חכם מופלג, בן עלייה אמיתי שהסתבך במצב כלכלי מורכב, שלא באשמתו, כפי שמעיד עליו בעדות נאמנה הגרמ"ה הירש – גרם למרן לבקש בקשה חריגה מאוד: כל אחד ישתדל לתרום אלף שקלים!!! תמיכה מפתיעה מפוסק הדור (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

תטפלו בטראומות שלכם!

הרבה פעמים הילדים לוקחים מההורים גם את הדברים השליליים, כאשר היהודי בן ה-50 הואשם על ידי בנו - בחוסר אהבה, הוא הלך לטיפול, שם הוא נפתח ופרץ את סגור ליבו ואת הכאב העצום אותו הוא נושא כבר ארבעים שנים (מגזין כיכר)

||
7
ש

שפת הלב

או שהוא פשוט לא מבין או שעדיין לא גיליתי את השפה שאני צריכה להשתמש בה על מנת שהוא יבין אותי…." אמרה מרים בייאוש | "הבעיה היא לא ממש בשפה אלא יותר בתנועה הנפשית", הסברתי | "למה את מתכוונת תנועה נפשית?" שאלה מרים (זוגיות)

כיכר בשיתוף חנה דיין|מקודם
ש

מרקם ייחודי

בעידן שבו הקהילתיות הופכת לנכס יקר ערך, פרויקט רמות קאנטרי מבית בית ירושלמי מציע הרבה יותר מסתם דירות יוקרה | הפרויקט, הממוקם בנקודה אסטרטגית בשכונת רמות, יוצר מרקם חיים ייחודי המשלב פרטיות עם תחושת שייכות קהילתית (נדל"ן)

כיכר בשיתוף רמות קאנטרי|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות