כיכר השבת

מתכון לפשטידת בשר

מתכון לפשטידת בשר: קבלו את השילוב המשולם לארוחת צהריים חורפית ומשביעה: תפוחי אדמה, בשר איכותי, בצל ואגוז מוסקט. מורן פינטו מגישה מתכון קל להכנה, שיהפוך כל ארוחה לחגיגה

9
מורן פינטו | כיכר השבת | ה' בטבת | 18.12.12
מתכון לפשטידת בשר
מתכון לפשטידת בשר (צילום: shutterstock)

מתכון לפשטידת בשר: קבלו את השילוב המשולם לארוחת צהריים חורפית ומשביעה: תפוחי אדמה, בשר איכותי, בצל ואגוז מוסקט. מורן פינטו מגישה מתכון קל להכנה, שיהפוך כל ארוחה לחגיגה.

פשטידת בשר - החומרים להכנה:

1 קג' תפוחי אדמה.
1/4 כפית אגוז מוסקט.
מלח.
פלפל שחור לפי הטעם.
שמן לטיגון.
2 בצלים גדולים קצוצים דק.
750 גרם בשר בקר טחון.
1/4 כפית אגוז מוסקט.
2-3 כפות רסק עגבניות.
מלח פלפל.
שמן לשימון התבנית.

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך.

קולפים ומועכים למחית חלקה.מניחים להצטנן מעט. מוסיפים אל המחית את אגוז המוסקט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושומרים בצד.

מחממים תנור לחום בנוני.

מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עש שיזהיב.מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה ומפוררים במזלג במשך הטיגון.

מוסיפים את ואגוז המוסקט ומטגנים עוד 12 דק' מסירים מן האש.ומתבשלי במלח ופלפל לפי הטעם 2 כפות רסק עגבניות.ומעט פפריקה.

מצננים מעט ומוסיפים את הביצה, בוחשים היטב.

משמנים תבנית ומשטחים מחצית מתערובת תפוחי האדמה.עורכים מעליהם את הבשר ומכסים ביתרת תפוחי האדמה.

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
זה מתכון ידוע באנגליה זה נקרא SHERPADS PIE
יאיר24.12.12
3
היכן מוסיפים את הביצה לבשר או לפירה כמה שמן בתנור? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דנה17.09.17
2
1. כמה ביצים להוסיף? רק אחת? לא כתוב בחומרים.. 2. באיזה חום לאפות וכמה זמן? האם לכסות עם נייר כסף? תודה מראש, מתכונים מעולים!!!
נעמה19.12.12

הצגת כל התגובות

1
פשטידות ובשר תמיד הולך טוב אני מוספיה קינמון.
מירי 18.12.12
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם