כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר ביתי ממולא בבצל מקורמל

אחת התוספות המעולות להמבורגר זה בצל מקורמל, אבל מה אם צולים את הקציצות כשהתוספת הזו *כבר נמצאת בפנים*? מתכון להמבורגר ביתי ממולא בבצל מקורמל שתכל'ס, כל אחד יכול הכין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' באלול | 30.08.20
תנו ביס, התוספת כבר בפנים. המבורגר ממולא בבצל מקורמל
תנו ביס, התוספת כבר בפנים. המבורגר ממולא בבצל מקורמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצל המקורמל:

  • 1 כף שמן
  • 4 בצלים לבנים גדולים, פרוסים דק
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח

לקציצות ההמבורגר:

  • 450 גרם בשר טחון דל שומן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן

לרוטב:

  • 4 כפות מיונז
  • 1 כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1. מחממים היטב סיר רחב וגדול על אש נמוכה. מוסיפים את השמן ואת הבצל, מכסים ונותנים לבצל להתקרמל בפנים במשך 20 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מסירים את המכסה, מוסיפים את החומץ הבלסמי, הסוכר והמלח ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהבצל מקבל גוון קרמלי-שחום. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.

2. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. לוקחים ביד רבע מכמות העיסה, מגלגלים לכדור ומניחים אותו במרכז משטח עבודה נקי או קרש חיתוך. משטחים את הכדור, מניחים במרכזו כף אחת של בצל מקורמל ומגלגלים כך שהבשר יעטוף את הבצל. חוזרים על הפעולה עד שמתקבלות 4 קציצות ממולאות בבצל מקורמל. מעבירים למקרר למשך שעה.

3. מחממים כף שמן במחבת רגילה ומטגנים כל קציצה במשך 3-4 דקות מכל צד. מוסיפים שמן אם צריך.

4. במקביל, קוצצים את הבצלים המקורמלים שנותרו ומערבבים היטב בקערה עם המיונז והחומץ הבלסמי עד שמתקבל רוטב אחיד.

מרכיבים את ההמבורגרים ומגישים לצד רוטב הבצל והמיונז ועם כל תוספת אהובה אחרת.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם