כיכר השבת

מתכון לסירות קישואים במילוי קוסקוס ובטטות

מנה משביעה לארוחה בריאה על בסיס צמחוני שכולם יאהבו ויבקשו עוד: חצאי קישואים אפויים בתנור, ממולאים בקוסקוס פיקנטי ובטטות נימוחות, ורוטב טחינה עדין (מתכונים, אוכל)

8
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ח באב | 24.08.14
סירות קישואים במילוי קוסקוס ובטטות
סירות קישואים במילוי קוסקוס ובטטות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 קישואים בינונים
  • 1 כוס קוסקוס מלא לא מוכן
  • 2 בטטות
  • 10 שיני שום
  • 50 גרם שקדים גרוסים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1 כף כוסברה יבשה
  • 4 כפות שמן
  • 1 כוס טחינה מתובלת ומוכנה

אופן ההכנה:

• ממחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חוצים את הקישואים לאורך, ומרוקנים בעזרת כפית את גרעיני הקישואים.

• מניחים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים כף שמן אחת, וכוס מים רותחים. מערבבים יחד ומכסים היטב במשך 10 דקות.

• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות. מסדרים את קוביות הבטטה בתבנית, מפזרים מעל מעט מלח ו-2 כפות שמן ומערבבים, ומכניסים לאפייה עד שהן מתרככות (נועצים מזלג ובודקים).

• כותשים את שיני השום.

• מוסיפים לקערת הקוסקוס המוכן את הבטטות שנאפו, השקדים, כף שמן אחת והשום הכתוש. מתבלים בכוסברה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

• מסדרים את סירות החצילים בתבנית, מניחים בכל חצי קישוא, שפע מתערובת הקוסקוס והבטטות ומעל מוסיפים 2 כפות טחינה.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
מנה מושלמת, מניסיון... שאפו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים24.08.14
5
אני אוהבת אבל זה לא הרבה?
ממן25.08.14
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מימי 24.08.14

הצגת כל התגובות

3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
השף משה25.08.14
2
שמוצאים מהבסיס ?
יעל25.08.14
1
למה חלבי נו באמת
מנה04.09.14
חלבי
ש

האישה שמעוררת השראה: סיפורה של מושקי לנדאו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

ריאיון מעורר השראה 

החרדית הכי בכירה על הדרך שלה לפסגת ההצלחה • צפו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מתכון חובה לחנוכה!

סופגניות שמנת וניל מתוקות וטעימות- המטעמים של ורד

ורד כהן | 11.12.23
ש

טעמי החנוכה

מיני לביבות גבינה מלוחות- טעים וקל הכנה/ רחלי קרוט

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

דואגים לכם

מחלבת טרה בייצור ואספקה סדירה גם תחת אש

כיכר בשיתוף טרה | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

לחוויית קיץ מרעננת

יטבתה השיקה את משקה הפונץ' בננה בשקיות אישיות

כיכר בשיתוף יטבתה | מקודם

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

מאפה יפה

סְפוֹלְיָאטֶלֶה- המתכון המנצח לשבירת הצום

אוראל בראל | 27.07.23

מקורי

פתיתים חלבי - מגוון, יפה ופיקנטי

אוראל בראל | 24.07.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם
ש

מי שמבין, מבין.

שוקולד ספלנדיד מוס משובח במגוון טעמים נפלאים

כיכר בשיתוף עלית | מקודם

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

חדש מתנובה

מותג גבינות המשולשים "נעמה" בכשרות מהדרין

כיכר בשיתוף | מקודם
ש

לכל זמן ועת

מגוון היוגורטים של דנונה לשגרה טובה ומזינה יותר

כיכר בשיתוף דנונה | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

תוצרת בית

או לה לה: מקלות מוצרלה מצופים בפירורי לחם

כיכר אוכל | 12.03.23

מה נאכל היום?

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22

מה נאכל היום?

תרבות יוון מהסוג הטוב: מאפינס ביצים, ירוקים וגבינה

כיכר אוכל | 11.12.22