כיכר השבת

מתכון למרק בטטה במרקם סמיך ומפנק

כשכל מה שצריך עכשיו זה ארוחה חמה ומנחמת, מתכון להכנת מרק בטטה במרקם סמיך בגרסה חלבית מפנקת. למרק טעם מתקתק שמשתלב היטב עם טעמו הפיקנטי של הג'ינג'ר (מתכונים, אוכל)

2
כיכר השבת | ט"ז באלול | 11.09.14
מרק בטטה מיוחד
מרק בטטה מיוחד (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בטטות
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 4 כוסות מים
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

רגע לפני: כשכל מה שצריך עכשיו זה ארוחה חמה ומנחמת, מתכון להכנת מרק בטטה במרקם סמיך בגרסה חלבית מפנקת. למרק טעם מתקתק שמשתלב היטב עם טעמו הפיקנטי של הג'ינג'ר.

• חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות שוות בגודלן.

• קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.

• מגרדים את הג'ינג'ר בפומפייה.

• מאדים את הבצל בסיר סגור על אש בינונית. כשהבצל זהוב, מוסיפים את השום הכתוש והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

• מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות כשהמכסה סגור.

• לאחר מכן, מוסיפים לסיר את החלב והמים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עד שהבטטות מתרככות.

• בתום הבישול, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים את הבטטות עד לקבלת מרקם קטיפתי וחלק.

• מחזירים לסיר לבישול של 10 דקות כדי להסמיך את המרק.

אופן ההגשה: חם. בתור מנה ראשונה, או כארוחה אחת משביעה עם פרוסות לחם טריות לצד המרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
במקום החלב להוסיף קרם קוקוס, מומלץ להוסיף קצת טימין יבש
רונית16.10.18
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

יום פתוח בזום

חרדי וחולם על אקדמיה? יום פתוח מיוחד בשבילך

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

גלה איך לחסוך מאות שקלים בחודש עם כלי ניהול חכם!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22