כיכר השבת

מתכון למרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם טבעי עשיר

מתכון להכנת מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם עשיר בזכות שני שלבים בבישול הברוקולי ומינימום תיבול. מנה ראשונה מיוחדת שנותנת כבוד לטעם הטבעי של המרכיבים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר השבת | י"ז בטבת | 08.01.15
מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם טבעי עשיר
מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם טבעי עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1.5 ק"ג פרחי ברוקולי
  • 200 גרם אגוזי קשיו (לא קלויים)
  • 1 בצל גדול
  • 1 ליטר ציר מרק עוף / מים + כף אבקת מרק
  • 3 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קערה מלאה מים וקוביות קרח

אופן הכנת מרק ברוקולי וקשיו:

רגע לפני: מתכון להכנת מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם עשיר בזכות שני שלבים בבישול הברוקולי ומינימום תיבול. מנה ראשונה מיוחדת שנותנת כבוד לטעם הטבעי של המרכיבים.

• מפרידים את הגזעים (החלק התחתון) מפרחי הברוקולי לשני כלים נפרדים.

• קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עמוק, עד שהבצל נעשה שקוף.

• מוסיפים לסיר את גזעי הפרחים ואת אגוזי הקשיו ומטגנים יחד על אש נמוכה במשך 10 דקות.

• מוסיפים את ציר העוף או ליטר מים מעורבבים עם כף אבקת מרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהקשיו מתרככים.

• מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

• שולים מהסיר את פרחי הברוקולי (לפחות את רובם) ומעבירים אותם לקערת מים מלאה בקוביות קרח.

• בעזרת מקל בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית במרקם הרצוי. אם רוצים מרק חלק ונוזלי יותר, ניתן לסנן את המרק במסננת דקה. טועמים ומשפרים תיבול.

• סמוך להגשה, מחזירים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 3 דקות. מסירים מהאש, יוצקים לקעריות הגשה ומטפטפים מעל מעט שמן זית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חובה בכל בית

"יצאנו בנס בריאים ושלמים": סוד הקמיע של ר' ישעיה מקרסטיר

כיכר בשיתוף, ברכת ישעיה | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22