כיכר השבת

מתכון למרק עגבניות עשיר וטעים

אוקיי, מרק עגבניות לא חייב להיות תפל כמו שהוא עלול להישמע. במתכון הבא יש שלב מפתח שמבטיח מרק עגבניות בטעם עשיר. טיפ: הגישו את המרק לצד טוסטים קטנים עם גבינה צהובה נמסה וכל העסק ישתדרג פלאים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ג בחשוון | 26.10.15
מרק עגבניות עשיר וטעים
מרק עגבניות עשיר וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 800 גרם עגבניות אדומות
  • 1 בצל
  • 1 ראש שום שלם
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 3 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • 1 עלה דפנה
  • 2 גבעולי תימין
  • 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/3 כוס גבינת עיזים מפוררת

אופן הכנת מרק עגבניות:

למקסימום טעם, עדיף להשתמש בציר ירקות ולא מים - כך תכינו ציר ירקות נהדר.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

• חוצים לשניים את העגבניות, ומרוקנים מזרעים.

• חותכים לרבעים את הבצל.

• חותכים את השליש העליון של ראש השום, כך שהשיניים יחשפו.

• מסדרים את חצאי העגבניות, רבעי הבצל וראש השום בתבנית, מזלפים מעל הירקות את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.

• צולים את הירקות במשך 35-40 דקות, עד שהעגבניות מתחילות לבעבע, הבצל מתרכך והשום מעלה מעטה בגוון קרמל.

• מעבירים את העגבניות והבצל לסיר גדול, מפרידים ומקלפים את שיני השום ומוסיפים לסיר.

• מוסיפים את ציר המרק, עלה הדפנה, התימין ומביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד לאיחוד מלא של הטעמים.

• מעבירים את המרק למעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים הכל לתערובת חלקה.

אופן ההגשה: יוצקים את המרק חם לקעריות אישיות, מקשטים כל קערית בכף נדיבה של גבינת עזים וכפית בזיליקום קצוץ. מניחים לצד המרק טוסטונים קטנים עם גבינה צהובה נמסה היטב ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22