כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק גזר פיקנטי מתקתק בסגנון תאילנדי

8 מרכיבים, 30 דקות ויש לכם קערה מהבילה של מרק פיקנטי מתקתק בסגנון תאילנדי שיריץ את כולם למטבח ויתחסל תוך דקות. הכפילו כמויות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' בטבת | 26.12.17
מרק גזר פיקנטי מתקתק
מרק גזר פיקנטי מתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן קוקוס או שמן זית
  • 1/2 בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 450 גרם גזר, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות (או מים חמים + מעט אבקת ירקות)
  • 2 כוסות מים
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי-שום
  • תוספות אופציונליות: בזיליקום טרי, כוסברה או נענע; חלב קוקוס; סוכר חום, אגבה או דבש, רוטב צ'ילי חריף

אופן הכנת מרק גזר תאילנדי:

1. מחממים סיר גדול על אש בינונית, ומוסיפים פנימה את הבצל, השום, השמן והגזר. מבשלים במשך 5 דקות.

2. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, ויוצקים פנימה את ציר הירקות והמים ומערבבים.

3. מביאים לרתיחה נמוכה, ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות או עד שהגזר רך.

4. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או שנעזרים במוט בלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את חמאת הבוטנים ורוטב הצ'ילי-שום וממשיכים לטחון לאיחוד מלא. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

אם אתם רוצים את המרק שלכם מתוק יותר, הוסיפו סוכר חום / אגבה / דבש. מגישים מיד, חם, עם בזיליקום / כוסברה / נענע טריים קצוצים מעל וזילוף של חלב קוקוס.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מרקים

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

קל ומהיר הכנה: מרק עוף עם טורטליני פטריות משדרג

כיכר אוכל | 28.12.22

מה אוכלים היום?

3 מרקים עשירים שסוגרים פינה לארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.12.22

מה אוכלים היום?

מרק כתום סמיך וטעים שמכינים ב-10 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.22
ש

מה אוכלים היום?

מרק כרובית עם פטריות צלויות ושמן כמהין

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה נאכל היום?

על השולחן תוך חצי שעה: מרק שעועית שחורה עשיר

כיכר אוכל | 23.10.22

מה נאכל היום?

מרק ברוקולי ופרמזן ב-20 דקות כולל הכל

כיכר אוכל | 18.10.22

מה אוכלים היום?

מתאים בול להיום: מרק חומוס עשיר וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

מה נאכל היום?

כל מילה רק תהרוס: מרק עגבניות וגבינת פטה אפויה

כיכר אוכל | 09.03.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

מרק פטריות קרמי וטעים שתכינו שוב ושוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.02.22

באנו לשדרג

כל צלחת 'בצבע': מרק כרוב סגול ותפוח אדום

כיכר אוכל | 30.01.22

מה אוכלים היום?

היום כולנו מכינים מרק עדשים פשוט וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.01.22